back to top
26 C
Athens
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025

Κυβερνοασφάλεια: Η KPMG εκπαιδεύει 100.000 νέους σε 60 χώρες

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η KPMG International πραγματοποίησε τη δράση Global Cyber Day (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο), σε 60 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, την μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του προγράμματος μέχρι σήμερα. Η κοινωνική πρωτοβουλία, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας της KPMG, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους νέους ανθρώπους για τη σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας και τους κινδύνους του διαδικτύου, ως μέρος της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού να ενισχύει τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες μέλη της KPMG.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Οκτωβρίου στο πλαίσιο του παγκόσμια αναγνωρισμένου Διεθνούς Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, και περιλάμβαναν οδηγίες για την ασφαλή χρήση των προσωπικών δεδομένων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό (bullying), τα διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα.

- Advertisement -

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” κατάφερε να ενημερώσει στο διάστημα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας περισσότερους από 1 400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards τo 2019.

«Είναι καθήκον μας να βοηθάμε με την εκπαίδευση και την προαγωγή της ασφαλούς συμπεριφοράς στο διαδίκτυο των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας», ανέφερε ο Akhilesh Tuteja, επικεφαλής του τομέα Global Cyber Security της KPMG. «Μέσω της ενθάρρυνσης ασφαλών πρακτικών, δίνουμε τα εφόδια σε νέους ανθρώπους για να αναπτύξουν ασφαλείς συνήθειες στο διαδίκτυο και παρέχουμε στους γονείς και τους δασκάλους τα εργαλεία ώστε να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά».

- Advertisement -

Η έρευνα CEO Outlook 2021 της KPMG ανέδειξε ότι τα ανώτερα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων θεωρούν την κυβερνοασφάλεια ως κορυφαίο επιχειρηματικό ζήτημα της εποχής μας. Ο κίνδυνος της κυβερνοασφάλειας συναγωνίζεται τα σύγχρονα ζητήματα του περιβάλλοντος και της εφοδιαστικής αλυσίδας, ως κορυφαία απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τα επόμενα τρία χρόνια.

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ένα διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα παιδιά. Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι ότι οι νέοι περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με μια έκθεση από την Qustodio, τα παιδιά περνούν 25% περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, 76% περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 23% περισσότερο στα video games, 54% περισσότερο στην εκπαίδευση και 49% περισσότερο στην επικοινωνία. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του DQ Institute περίπου τα δύο τρίτα (60%) των παιδιών ηλικίας 8-12 ετών εκτίθενται σε μία ή περισσότερες μορφές κινδύνου στον κυβερνοχώρο, με 45% να επηρεάζονται από τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying).

«Οι νέοι χρειάζονται ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε να προστατευθούν από το bullying», προσθέτει ο Tuteja. «Είναι αλήθεια ότι οι νέοι περνούν πιο πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, ενώ οι «bullies» πλέον δεν παραμονεύουν σε μια άκρη της παιδικής χαράς αλλά σε γωνιές του διαδικτύου».

Στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας των προηγούμενων Global Cyber Days της KPMG, η εταιρεία επέκτεινε την πρωτοβουλία της το 2021 μέσω της διαδικτυακής οργάνωσής της. Αυτό επέτρεψε τη συμμετοχή περισσότερων εταιρειών της KPMG, διευρύνοντας την εμβέλειά της προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις για γονείς και δασκάλους, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες συναντήσεις για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

«Η διοργάνωση της πρωτοβουλίας Global Cyber Day στηρίζει τη δέσμευση της KPMG για εταιρική κοινωνική ευθύνη σύμφωνα με τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Ποιοτική Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση, όπως περιγράφεται στη δράση της KPMG: Our Impact Plan», σχολιάζει η Serena Brown, Global Head of Corporate Citizenship, KPMG. «Ο εφοδιασμός των νέων με γνώσεις σχετικά με το πώς να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο και να κάνουν τις σωστές επιλογές στον ψηφιακό κόσμο μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ώστε να καταφέρουμε να καταστήσουμε τις τοπικές κοινότητες ένα πιο ασφαλές μέρος. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε σημαντικά προς την επίτευξη του ΣΒΑ 4, να διασφαλίζουμε ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και να προωθούμε τις ευκαιρίες δια βίου εκπαίδευσης για όλους, ως το κλειδί για ένα μέλλον ευημερίας χωρίς αποκλεισμούς».

Ο Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, KPMG στην Ελλάδα σχολιάζει «Δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο όπου τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να προστατευτούν από κυβερνοεπιθέσεις και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία αυτή, δεν αποτελεί άλλη μια δράση κοινωνικής υπευθυνότητας της KPMG, αλλά και μια ουσιαστική δέσμευσή μας ως άνθρωποι, γονείς και επαγγελματίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

KPMG: Oι 2 μεγαλύτερες προκλήσεις στην εφαρμογή της ΑΙ στον ασφαλιστικό κλάδο

Η KPMG International παρουσιάζει τη νέα της παγκόσμια έρευνα με τίτλο “Intelligent Industries: Blueprints for Creating Value through AI-Driven Transformation”.

OCIN25: Γιατί η επαγγελματική ασφάλιση ΔΕΝ είναι πολυτέλεια (και όλα όσα πρέπει να αλλάξουν)

«Η συμβολή της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. στη μελέτη και έρευνα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα» τέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του

“Intelligent Industries”: Oδηγός για τη μεγιστοποίηση της αξίας της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η νέα παγκόσμια έρευνα της KPMG “Intelligent Industries” θεμελιώνει ένα οδηγό για τη μεγιστοποίηση της αξίας της Τεχνητής Νοημοσύνης

Allianz Risk Barometer 2025: Οι κυβερνοεπιθέσεις ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός κίνδυνος παγκοσμίως

Οι κυβερνοεπιθέσεις, όπως παραβιάσεις δεδομένων ή επιθέσεις ransomware, και διακοπές λειτουργίας συστημάτων IT, όπως το περιστατικό

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

H ΕΑΕΕ Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει την επίσημη ένταξή της στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact)

Ολόκληρη η ΚΥΑ για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών Υπουργών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Kaspersky δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της σχετικά με τα ψηφιακά ενδιαφέροντα των παιδιών.

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025