back to top
24.6 C
Athens
Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025

Κυβερνοασφάλεια: Η KPMG εκπαιδεύει 100.000 νέους σε 60 χώρες

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η KPMG International πραγματοποίησε τη δράση Global Cyber Day (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο), σε 60 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, την μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του προγράμματος μέχρι σήμερα. Η κοινωνική πρωτοβουλία, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας της KPMG, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους νέους ανθρώπους για τη σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας και τους κινδύνους του διαδικτύου, ως μέρος της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού να ενισχύει τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες μέλη της KPMG.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Οκτωβρίου στο πλαίσιο του παγκόσμια αναγνωρισμένου Διεθνούς Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, και περιλάμβαναν οδηγίες για την ασφαλή χρήση των προσωπικών δεδομένων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό (bullying), τα διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα.

- Advertisement -

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” κατάφερε να ενημερώσει στο διάστημα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας περισσότερους από 1 400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards τo 2019.

«Είναι καθήκον μας να βοηθάμε με την εκπαίδευση και την προαγωγή της ασφαλούς συμπεριφοράς στο διαδίκτυο των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας», ανέφερε ο Akhilesh Tuteja, επικεφαλής του τομέα Global Cyber Security της KPMG. «Μέσω της ενθάρρυνσης ασφαλών πρακτικών, δίνουμε τα εφόδια σε νέους ανθρώπους για να αναπτύξουν ασφαλείς συνήθειες στο διαδίκτυο και παρέχουμε στους γονείς και τους δασκάλους τα εργαλεία ώστε να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά».

- Advertisement -

Η έρευνα CEO Outlook 2021 της KPMG ανέδειξε ότι τα ανώτερα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων θεωρούν την κυβερνοασφάλεια ως κορυφαίο επιχειρηματικό ζήτημα της εποχής μας. Ο κίνδυνος της κυβερνοασφάλειας συναγωνίζεται τα σύγχρονα ζητήματα του περιβάλλοντος και της εφοδιαστικής αλυσίδας, ως κορυφαία απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τα επόμενα τρία χρόνια.

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ένα διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα παιδιά. Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι ότι οι νέοι περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με μια έκθεση από την Qustodio, τα παιδιά περνούν 25% περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, 76% περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 23% περισσότερο στα video games, 54% περισσότερο στην εκπαίδευση και 49% περισσότερο στην επικοινωνία. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του DQ Institute περίπου τα δύο τρίτα (60%) των παιδιών ηλικίας 8-12 ετών εκτίθενται σε μία ή περισσότερες μορφές κινδύνου στον κυβερνοχώρο, με 45% να επηρεάζονται από τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying).

«Οι νέοι χρειάζονται ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε να προστατευθούν από το bullying», προσθέτει ο Tuteja. «Είναι αλήθεια ότι οι νέοι περνούν πιο πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, ενώ οι «bullies» πλέον δεν παραμονεύουν σε μια άκρη της παιδικής χαράς αλλά σε γωνιές του διαδικτύου».

Στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας των προηγούμενων Global Cyber Days της KPMG, η εταιρεία επέκτεινε την πρωτοβουλία της το 2021 μέσω της διαδικτυακής οργάνωσής της. Αυτό επέτρεψε τη συμμετοχή περισσότερων εταιρειών της KPMG, διευρύνοντας την εμβέλειά της προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις για γονείς και δασκάλους, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες συναντήσεις για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

«Η διοργάνωση της πρωτοβουλίας Global Cyber Day στηρίζει τη δέσμευση της KPMG για εταιρική κοινωνική ευθύνη σύμφωνα με τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Ποιοτική Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση, όπως περιγράφεται στη δράση της KPMG: Our Impact Plan», σχολιάζει η Serena Brown, Global Head of Corporate Citizenship, KPMG. «Ο εφοδιασμός των νέων με γνώσεις σχετικά με το πώς να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο και να κάνουν τις σωστές επιλογές στον ψηφιακό κόσμο μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ώστε να καταφέρουμε να καταστήσουμε τις τοπικές κοινότητες ένα πιο ασφαλές μέρος. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε σημαντικά προς την επίτευξη του ΣΒΑ 4, να διασφαλίζουμε ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και να προωθούμε τις ευκαιρίες δια βίου εκπαίδευσης για όλους, ως το κλειδί για ένα μέλλον ευημερίας χωρίς αποκλεισμούς».

Ο Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, KPMG στην Ελλάδα σχολιάζει «Δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο όπου τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να προστατευτούν από κυβερνοεπιθέσεις και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία αυτή, δεν αποτελεί άλλη μια δράση κοινωνικής υπευθυνότητας της KPMG, αλλά και μια ουσιαστική δέσμευσή μας ως άνθρωποι, γονείς και επαγγελματίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

FileFix: Η νέα μέθοδος κυβερνοεπιθέσεων κοινωνικής μηχανικής

Η Check Point Research αποκαλύπτει μια πιο εξελιγμένη μορφή της επίθεσης ClickFix, που δοκιμάζεται ήδη από γνωστούς απειλητικούς παράγοντες

Ξεκίνησε το Advisory, Tax & Legal Graduate Recruitment Program της KPMG

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα

Κυβερνοεπιθέσεις: Ποιοι τομείς και πώς στοχοποιούνται σήμερα

Τι αποκαλύπτει ο Παγκόσμιος Δείκτης Απειλών της Check Point για τον Ιούνιο του 2025

KPMG: Oι 2 μεγαλύτερες προκλήσεις στην εφαρμογή της ΑΙ στον ασφαλιστικό κλάδο

Η KPMG International παρουσιάζει τη νέα της παγκόσμια έρευνα με τίτλο “Intelligent Industries: Blueprints for Creating Value through AI-Driven Transformation”.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

CSR School 2025: Έναρξη τον Οκτώβριο με έμφαση στο ESG και ενδιαφέρον για τον ασφαλιστικό τομέα

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προσφέρει στα στελέχη του insurance sector πρόσθετες γνώσεις για τα σχετικά πρότυπα, αλλά και ευκαιρίες δικτύωσης

Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης ασφαλιστικού πράκτορα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως 2-11 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει συνολικά 30 διδακτικές ώρες

Τα παιδιά μαθαίνουν και τη νέα σχολική χρονιά πώς να χαίρονται με ασφάλεια το νερό

Συνεχίζεται τη νέα σχολική χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

«Και Αν Συμβεί…»: Το Podcast που αλλάζει το παιχνίδι στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Με χιούμορ, σοφία και αληθινές ιστορίες, το νέο επεισόδιο της σειράς φωτίζει πτυχές της διαμεσολάβησης που σπάνια αναδεικνύονται

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις το Α’ εξάμηνο 2025 καταγράφει Έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Από την έρευνα προκύπτει η συνολική εικόνα ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος με κυρίαρχες προκλήσεις και περιορισμένα θετικά σημάδια

Με πρόεδρο τον Νικόλαο Μακρόπουλο, η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανοίγει νέα σελίδα

Η προσέγγιση του νέου Προέδρου της Εταιρείας, κ. Νικόλαου Μακρόπουλου, ανέδειξε τον στρατηγικό χαρακτήρα των πρόσφατων εξαγορών - Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Ασθενείς με καρδιοπάθεια ζητούν πρόσβαση στη συσκευή INR – Παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου

Σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη χορήγηση της συσκευής INR και των αναλωσίμων της καταγγέλλει ο Σύνδεσμος

«30 ώρες αβοήθητος στα επείγοντα»: Καταγγελία κόρης ασθενή στον Ευαγγελισμό για τις συνθήκες περίθαλψης

Η επιστολή περιγράφει με λεπτομέρειες την πολύωρη ταλαιπωρία του πατέρα της καταγγέλουσας και την απουσία βασικών υπηρεσιών περίθαλψης

ΤτΕ: Στα 21,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ενεργητικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το β΄ τρίμηνο

Oι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 177 εκατ. ευρώ, στα 15.732 εκατ. ευρώ, έναντι 15.555 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο