back to top
20 C
Athens
Πέμπτη 16 Απριλίου 2026

International Life: Ποια είναι τα μεταβιβαζόμενα συμβόλαια στην Εθνική Ασφαλιστική

  1. Ο «Πίνακας Μεταβιβαζόμενων Ατομικών Συμβολαίων» περιλαμβάνει όσα ατομικά συμβόλαια την 31/05/2016 πληρούσαν όλα τα παρακάτω i., ii, iii., iv. και v. αναφερόμενα κριτήρια
  2. i. Δεν είχαν «ακυρωθεί» ή «ελευθεροποιηθεί» μέχρι την 31/05/2016, λόγω μη έγκαιρης πληρωμής της τελευταίας δόσης των ασφαλίστρων τους στην ασφαλιστική εταιρία International Life ΑΕΑΖ, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αντίστοιχη Ειδοποίηση Πληρωμής Ασφαλίστρων τους και τους αντίστοιχους όρους του ατομικού συμβολαίου.
  3. Δεν είχαν χαρακτηρισθεί μέχρι την 31/05/2016 ως «άκυρα» ή «υπό εξαγορά» ή «ελεύθερα», επειδή η International Life ΑΕΑΖ θα έχει εν τω μεταξύ παραλάβει στα Κεντρικά της Γραφεία, Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 15123 Μαρούσι Αττικής, ανάλογο ενυπόγραφο αίτημα του Συμβαλλόμενου – Λήπτη της Ασφάλισης του ατομικού συμβολαίου.

iii.   Δεν είχαν λήξει μέχρι την 31/05/2016 λόγω «θανάτου του κυρίως ασφαλιζόμενου», δηλαδή λόγω θανάτου του ατόμου που ασφαλίζεται με τον Βασικό Κίνδυνο Ζωής, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι μέχρι την 31/05/2016 η International Life ΑΕΑΖ είχε παραλάβει στα Κεντρικά της Γραφεία, Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 15123 Μαρούσι Αττικής, ανάλογη ενυπόγραφη επιστολή ή fax (στο 210-81.19.109) ή email (στο inlife@inlife.gr).

  1. Δεν ήταν την 31/05/2016 σε καθεστώς «Α.Π.Α.», δηλαδή δεν είχε απαλλαγεί ο Συμβαλλόμενος – Λήπτης της Ασφάλισης από την International Life ΑΕΑΖ με κατάλληλη Πρόσθετη Πράξη από την υποχρέωση πληρωμών ασφαλίστρων λόγω Μ.Ο.Α. (Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας για κάθε εργασία) είτε του ιδίου είτε του κυρίως ασφαλιζόμενου.
  2. Τουλάχιστον μια από τις ασφαλιστικές καλύψεις του ατομικού συμβολαίου, είτε αυτό είναι «Ζωής» (ασφαλιστικοί κλάδοι Ι.1 ή Ι.2) είτε είναι «Unit Linked» (ασφαλιστικός κλάδος III) να κατατάσσεται στον ασφαλιστικό κλάδο Ι.3 του άρθρου 5 του Ν. 4364/2016, δηλαδή προβλέπει ασφαλιστικές παροχές σε ασφαλιζόμενο άτομο τουλάχιστον ενός από τους παρακάτω τύπους (ομοειδείς ομάδες καλύψεων):

α΄βάθμιας περίθαλψης από αιτία ασθένειας ή

- Advertisement -

β΄βάθμιας περίθαλψης από αιτία ασθένειας ή

«Εν Υγεία Υπερπροστασία», δηλαδή κάλυψη σοβαρών ασθενειών  ή

- Advertisement -

Σοβαρές Ασθένειες

Νοσοκομειακό επίδομα από αιτία ασθένειας ή

Κάλυψη επείγουσας μεταφοράς ή

«Εν Υγεία Επίδομα Χειρούργου» από αιτία ασθένειας, δηλαδή καταβολή χειρουργικού επιδόματος σε περίπτωση νοσηλείας από ασθένεια.

  1. Ο Πίνακας αυτός θα οριστικοποιηθεί την 31/07/2016 επειδή στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μερικά ατομικά συμβόλαια :
  1. Θα «ακυρωθούν» ή θα «ελευθεροποιηθούν» λόγω μη έγκαιρης πληρωμής της τελευταίας δόσης των ασφαλίστρων τους στην ασφαλιστική εταιρία International Life ΑΕΑΖ.
  2. Θα χαρακτηριστούν ως «άκυρα» ή «υπό εξαγορά» ή «ελεύθερα», επειδή η International Life ΑΕΑΖ θα έχει εν τω μεταξύ παραλάβει στα Κεντρικά της Γραφεία, Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 15123 Μαρούσι Αττικής, ανάλογο ενυπόγραφο αίτημα του Συμβαλλόμενου – Λήπτη της Ασφάλισης του ατομικού συμβολαίου.

iii.   Θα έχουν λήξει λόγω «θανάτου του κυρίως ασφαλιζόμενου», δηλαδή λόγω θανάτου του ατόμου που ασφαλίζεται με τον Βασικό Κίνδυνο Ζωής, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι μέχρι την 31/07/2016 η International Life ΑΕΑΖ θα είχε παραλάβει στα Κεντρικά της Γραφεία, Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 15123 Μαρούσι Αττικής, ανάλογη ενυπόγραφη επιστολή ή fax (στο 210-81.19.109) ή email (στο inlife@inlife.gr).

  1. Θα είναι την 31/07/2016 σε καθεστώς «Α.Π.Α.», δηλαδή θα έχει απαλλαγεί ο Συμβαλλόμενος – Λήπτης της Ασφάλισης από την International Life ΑΕΑΖ με κατάλληλη Πρόσθετη Πράξη από την υποχρέωση πληρωμών ασφαλίστρων λόγω Μ.Ο.Α. (Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας για κάθε εργασία) είτε του ιδίου είτε του κυρίως ασφαλιζόμενου.
  2. Δεν θα έχουν καμιά από τις καλύψεις που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο 1v., λόγω ενυπόγραφης απόφασης του Συμβαλλόμενου – Λήπτη της Ασφάλισης, την οποία θα έχει παραλάβει η International Life ΑΕΑΖ στα Κεντρικά της Γραφεία, Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 15123 Μαρούσι Αττικής το αργότερο μέχρι την 31/07/2016 είτε με επιστολή είτε με fax (στο 210-81.19.109) είτε με email (στο inlife@inlife.gr).
  1. Ο χρόνος υποβολής ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους αρχίζει από την 24.6.2016 και λήγει στις 31 Ιουλίου 2016.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 21, Τ.Τ. 102 50, Αθήνα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dep.insurancesupervision@bankofgreece.gr.

Για την International Life ΑΕΑΖ

Ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής

Ιωάννης Περιστέρης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Βέλης Παππάς αναλαμβάνει Διευθυντής Πωλήσεων στη Sanoptis Ελλάδας

Ενισχύοντας στρατηγικά την εμπορική της δραστηριότητα και την περαιτέρω ανάπτυξή της στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

Μην πετάς ποτέ αποδείξεις και συμβόλαια – ένα απλό tip που μπορεί να σε σώσει

Η ARAG επισημαίνει ότι η σωστή τεκμηρίωση είναι το πρώτο βήμα για να προστατεύσεις τα συμφέροντά σου

Νέα ανακοίνωση για δικαιούχους της Commercial Value

Δόθηκαν εντολές πληρωμής 1,48 εκατ. ευρώ για 991 συμβόλαια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ασφαλιστικού εκκαθαριστή

Το SOS του 2025 για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τη διαδικασία έκπτωσης ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με την απόφαση Α.1185/2024 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 7081/23.12.2024 από την ΑΑΔΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρές επιδόσεις και σταθερή πορεία ανάπτυξης το 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2025 καταγράφοντας ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της και επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Συνέδριο Διαμεσολάβησης 2026 στη Χαλκίδα – Στο επίκεντρο αμοιβές, συμβόλαια και επαγγελματική εξέλιξη

Με ισχυρό περιεχόμενο και έμφαση στην επαγγελματική αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, πραγματοποιείται το Ετήσιο Συνέδριο Ασφαλιστικής

Το Professional Diploma in Financial and Insurance Advice δεν είναι ένα ακόμα πρόγραμμα

Συχνά αναβάλλουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Η εκπαίδευση είναι ένα από αυτά.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρές επιδόσεις και σταθερή πορεία ανάπτυξης το 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2025 καταγράφοντας ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της και επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα

Πόσα έδωσε η ΝΝ  για προμήθειες και λοιπά έξοδα πρόσκτησης το 2025, τι έβγαλε, τι έδωσε

Από ένα σύνολο λειτουργικών εξόδων και εξόδων πρόσκτησης ύψους 230.684 το 2025 (2024: 201.309), η ΝΝ Hellas

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Νέα εποχή για το Επικουρικό Κεφάλαιο: Ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος μιλά στο IW Talks

Στα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του, το Επικουρικό Κεφάλαιο καταγράφει την καλύτερη φάση της ιστορικής του πορείας, με εικόνα ισχύος

Συνέδριο Διαμεσολάβησης 2026 στη Χαλκίδα – Στο επίκεντρο αμοιβές, συμβόλαια και επαγγελματική εξέλιξη

Με ισχυρό περιεχόμενο και έμφαση στην επαγγελματική αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, πραγματοποιείται το Ετήσιο Συνέδριο Ασφαλιστικής