back to top
13.4 C
Athens
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Interamerican-ΠΟΜΙΔΑ: 7 χρόνια συνεργασία, με αλληλεγγύη στους αστέγους

Επτά έτη συμπληρώνει φέτος η συνεργασία της Interamerican με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, μια συνεργασία που προβλέπει προνομιακά ασφάλιστρα για την κάλυψη επαγγελματικής στέγης, κατοικίας, κοινοχρήστων χώρων και αστικής ευθύνης διαχειριστών.

Η εταιρεία συμμετείχε και φέτος στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου παρουσία της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων –με αντιπροσώπους από 15 χώρες–, καθώς και επαγγελματικών φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Advertisement -

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν προσδώσει στη συνεργασία ΠΟΜΙΔΑ-Interamerican και μια ακόμη, καθαρά κοινωνική, διάσταση. Για τέταρτη χρονιά, η ομοσπονδία και η εταιρεία συνέπραξαν για την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και των κοινωνικών δομών που ο Δήμος έχει αναπτύξει. Τις αντίστοιχες επιταγές παρέλαβαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η πρόεδρος του Κέντρου Ελένη Κατσούλη.

Ο κ. Καμίνης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και υπό την ιδιότητα του καθηγητή συνταγματικού δικαίου αλλά και ως τέως Συνήγορος του Πολίτη, στην προέκταση του θέματος της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία της ιδιοκτησίας, ανέδειξε το μείζον ζήτημα της φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και την υποχρέωση της χώρας μας έναντι της ΕΕ να στεγαστούν 20.000 εξ αυτών σε ιδιωτικές κατοικίες. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην κατάρτιση νομοσχεδίου για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ιδιοκτησιών με τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην ανάγκη αποδέσμευσης ακινήτων που έχουν δεσμευθεί επί 30 έτη χωρίς να έχουν απαλλοτριωθεί.

- Advertisement -

Επισημαίνεται ότι, πέρα από την προφανή σύνδεση της φτώχειας με το πρόβλημα στέγασης, οι ανάγκες σίτισης των αστέγων και απόρων που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυξάνονται συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο η Interamerican υποστηρίζει σταθερά το ΚΥΑΔΑ από το 2012, μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας από εργαζομένους και συνεργάτες της –9 τόνοι τρόφιμα υπολογίζεται πως έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα–, αλλά και της συνεχιζόμενης, ανοιχτής εκστρατείας «Κατάθεση αλληλεγγύης, πράξη ζωής». Επίσης, πέρα από την οικονομική συνδρομή της στο ΚΥΑΔΑ, η εταιρεία αναλαμβάνει χορηγικά την παροχή των εορταστικών γευμάτων του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Π. Κούβαλης: Στην Interamerican, η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν στρατηγική μας προτεραιότητα

Ο Όμιλος INTERAMERICAN διακρίθηκε για τις καινοτόμες πρακτικές του στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Αστική ευθύνη: Κανάλια διαμεσολάβησης και ποσοστά

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ “Στατιστικά στοιχεία: Κανάλια Διαμεσολάβησης - ανάλυση έτους 2023”.

Διεθνής διάκριση για την INTERAMERICAN

Ο Όμιλος INTERAMERICAN συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, κατακτώντας το Silver Medal από τον κορυφαίο ανεξάρτητο

Χρυσή διάκριση για την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στην τελική ευθεία το deal της “Ευρώπη Ασφαλιστική”

Το πράσινο φως έδωσε η ΤτΕ για το deal μεταξύ δύο ηγετικών φυσιογνωμιών του επιχειρείν.

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τη σημασία της σωστής ασφαλιστικής κάλυψης αναδεικνύει η νέα μελέτη της Compare the Market AUS για τις κλοπές αυτοκινήτων 

Στην 3η θέση στην Ευρώπη, με 148,25 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 κατοίκους, κατατάσσει την Ελλάδα η νέα μελέτη της  Compare the Market

Στην τελική ευθεία το deal της “Ευρώπη Ασφαλιστική”

Το πράσινο φως έδωσε η ΤτΕ για το deal μεταξύ δύο ηγετικών φυσιογνωμιών του επιχειρείν.

Παρουσίαση των 2 Κλάδων Ασφαλιστικών Παροχών του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, ο Πρόεδρος του Ταμείου, Δρ. Χρήστος Νούνης, και ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου, κ. Άγγελος Τζανετάτος, παρουσίασαν αναλυτικά

Έρευνα: Η Ελλάδα 3η στην Ευρώπη στις κλοπές αυτοκινήτων

Η κλοπή αυτοκινήτων είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για τους οδηγούς σε όλη την Ευρώπη, και η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αποτελούν εξαίρεση.

Δ. Γαβαλάκης: Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Ε.Ε.Α. για τους διαμεσολαβούντες

Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τους ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές