back to top
15.3 C
Athens
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025

H Eurolife ERB στο 1ο Hackathon του Ομίλου Fairfax

Στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης με γνώμονα την καινοτομία και τoν ψηφιακό μετασχηματισμό, η Eurolife ERB συμμετείχε στο πρώτο Hackathon 2018 του Ομίλου Fairfax, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά.

Σε αυτό το διεθνές workshop καινοτομίας, εκπρόσωπος της Eurolife ERB ήταν ο Γιώργος Κασκαρέλης, Marketing & Communication Specialist, ενώ το συντονισμό της προετοιμασίας του φακέλου συμμετοχής, καθώς και τη σύσταση της σχετικής ομάδας εργασίας στην Ελλάδα, είχε ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, υποδιευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής.

- Advertisement -

Ο στόχος του πρώτου Fairfax Hackathon 2018 ήταν διττός: Αφενός η ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων στον ασφαλιστικό κλάδο, αφετέρου η γνωριμία και η συνεργασία μεταξύ στελεχών από διαφορετικές χώρες που ανήκουν στην οικογένεια της Fairfax, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών.

Για τις ανάγκες υλοποίησης του στόχου, οι 29 εκπρόσωποι των εταιρειών του Ομίλου από συνολικά 7 χώρες σχημάτισαν 6 ομάδες, οι οποίες είχαν 48 ώρες στη διάθεσή τους για να αναδείξουν την ιδέα τους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης εξειδικευμένοι σύμβουλοι έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές και παρείχαν την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλες τις ομάδες.

- Advertisement -

Πιστεύοντας στη δυναμική των μικρών επιχειρήσεων, κεντρικό θέμα για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες ήταν «Η ψηφιακή εμπειρία για μικρές επιχειρήσεις: Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα μικρές επιχειρήσεις ως πελάτες». Βάσει αυτού, οι ομάδες επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μικρών επιχειρήσεων, παράλληλα με τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προσφορά ευέλικτων και πελατοκεντρικών λύσεων εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας, για την ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των πελατών τους.

«To Fairfax Hackathon 2018, εκτός από μια μοναδική εμπειρία, ήταν και μια ευκαιρία συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών, απόψεων, κουλτούρας μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών που βρισκόμαστε κάτω από την ομπρέλα της Fairfax ανά τον κόσμο, με σκοπό τον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών που θα δούμε στον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια» σχολίασε ο κ. Κασκαρέλης με αφορμή τη συμμετοχή του σε αυτό το διεθνές workshop επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

«Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη βελτίωση της ψηφιακής εμπειρίας του πελάτη με την ανάπτυξη λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητα του.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Eurobank – Fairfax Digital: Στρατηγική συνεργασία με EY – Microsoft για ταχύτερη υιοθέτηση της Αgentic AI

Η πρωτοβουλία φέρνει τη Eurobank στην πρώτη γραμμή του τραπεζικού κλάδου ως προς την αξιοποίηση ΤΝ με Δυνατότητα Αυτόνομης Δράσης

Η Ydrogios Digital Academy προετοιμάζει τους επαγγελματίες του αύριο

Μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία μάθησης για όσους θέλουν να θέσουν τα θεμέλια καριέρας στην ασφαλιστική αγορά

Eurobank – Eurolife: Η επιστροφή της κυριαρχίας

Η Eurobank αποφάσισε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ανατρέποντας μια πώληση υπό πίεση του 2016 και επανακτώντας έναν κρίσιμο πυλώνα

Το πρόγραμμα «Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι» αμβλύνει τις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

Το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας καρκινοπαθών από την επαρχία επεκτείνεται με τη στήριξη της Υδρογείου Ασφαλιστικής και του Ιδρύματος Reale

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική για την εξαγορά: «Η νέα εποχή ξεκινά με σιγουριά και προοπτική»

«Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς φέρνει ανάπτυξη, σταθερότητα και νέες ευκαιρίες για όλους»

Δ. Μαζαράκης: Η συνεργασία με την Πειραιώς ενδυναμώνει την Εθνική αλλά και τους ανθρώπους της

«Συνεχίζουμε με σιγουριά την πορεία μας, βασισμένοι στα γερά θεμέλια, τις αξίες και την ιστορία που μας καθορίζουν εδώ και 134 χρόνια»

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με την ενσωμάτωση ο Όμιλος Πειραιώς αναμένεται να καλύψει όλο το φάσμα τραπεζικών, ασφαλιστικών και επενδυτικών πελατειακών λύσεων

Eurolife FFH: Μέγας Χορηγός στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Με τη συμβολή της στη γιορτή του ΕΕΑ η ασφαλιστική στάθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πρόταση Κανονισμού Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναθεώρηση του Κανονισμού SFDR

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει για τις πρόσφατες νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν ως προς την τροποποίηση του Κανονισμού περί γνωστοποιήσεων αειφορίας

Στο +5,3% η παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου

Θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους αποτυπώνει η νέα μελέτη της ΕΑΕΕ

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ΣΣΕ: «Πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, απαιτείται συνέχεια»

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ ζητά να διασφαλιστεί ότι η «κοινωνική συμφωνία» θα αποτελέσει βάση για λειτουργική και δίκαιη εργασιακή πραγματικότητα

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ευθύνης και Κινδύνων Ανάκλησης Προϊόντος

Την Τρίτη 2 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, σε περιβάλλον webinar ή φυσικής τάξης

«Ζήσε την Επιστήμη»: Allianz και Ίδρυμα Μποδοσάκη προάγουν την ποιοτική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα

Η Allianz συνέβαλε στη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων ανά τη χώρα, αναβαθμίζοντας την εμπειρία περισσότερων από 1.300 μαθητών