back to top
9.7 C
Athens
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

H Eurolife ERB στο 1ο Hackathon του Ομίλου Fairfax

Στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης με γνώμονα την καινοτομία και τoν ψηφιακό μετασχηματισμό, η Eurolife ERB συμμετείχε στο πρώτο Hackathon 2018 του Ομίλου Fairfax, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά.

Σε αυτό το διεθνές workshop καινοτομίας, εκπρόσωπος της Eurolife ERB ήταν ο Γιώργος Κασκαρέλης, Marketing & Communication Specialist, ενώ το συντονισμό της προετοιμασίας του φακέλου συμμετοχής, καθώς και τη σύσταση της σχετικής ομάδας εργασίας στην Ελλάδα, είχε ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, υποδιευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής.

- Advertisement -

Ο στόχος του πρώτου Fairfax Hackathon 2018 ήταν διττός: Αφενός η ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων στον ασφαλιστικό κλάδο, αφετέρου η γνωριμία και η συνεργασία μεταξύ στελεχών από διαφορετικές χώρες που ανήκουν στην οικογένεια της Fairfax, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών.

Για τις ανάγκες υλοποίησης του στόχου, οι 29 εκπρόσωποι των εταιρειών του Ομίλου από συνολικά 7 χώρες σχημάτισαν 6 ομάδες, οι οποίες είχαν 48 ώρες στη διάθεσή τους για να αναδείξουν την ιδέα τους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης εξειδικευμένοι σύμβουλοι έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές και παρείχαν την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλες τις ομάδες.

- Advertisement -

Πιστεύοντας στη δυναμική των μικρών επιχειρήσεων, κεντρικό θέμα για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες ήταν «Η ψηφιακή εμπειρία για μικρές επιχειρήσεις: Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα μικρές επιχειρήσεις ως πελάτες». Βάσει αυτού, οι ομάδες επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μικρών επιχειρήσεων, παράλληλα με τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προσφορά ευέλικτων και πελατοκεντρικών λύσεων εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας, για την ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των πελατών τους.

«To Fairfax Hackathon 2018, εκτός από μια μοναδική εμπειρία, ήταν και μια ευκαιρία συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών, απόψεων, κουλτούρας μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών που βρισκόμαστε κάτω από την ομπρέλα της Fairfax ανά τον κόσμο, με σκοπό τον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών που θα δούμε στον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια» σχολίασε ο κ. Κασκαρέλης με αφορμή τη συμμετοχή του σε αυτό το διεθνές workshop επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

«Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη βελτίωση της ψηφιακής εμπειρίας του πελάτη με την ανάπτυξη λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητα του.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Επιτυχία και επιβράβευση για τους συνεργάτες της Υδρoγείου Ασφαλιστικής στο Μπιλμπάο

Στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, 99 συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, συνοδευόμενοι από τη διοίκηση της εταιρείας

Π. Κασκαρέλης: Οι προτεραιότητες της Υδρογείου Ασφαλιστικής για τα επόμενα χρόνια

«Κλείνοντας τη χρονιά με θετικό αποτύπωμα, προχωρούμε προς το 2026 με σχέδιο, συνέπεια και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό»

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του περιοδικού VOICE

Με κεντρικό θέμα «Ydrogios Digital Academy: Γίνε μέρος του αύριο της ασφάλισης»

Eurobank – Fairfax Digital: Στρατηγική συνεργασία με EY – Microsoft για ταχύτερη υιοθέτηση της Αgentic AI

Η πρωτοβουλία φέρνει τη Eurobank στην πρώτη γραμμή του τραπεζικού κλάδου ως προς την αξιοποίηση ΤΝ με Δυνατότητα Αυτόνομης Δράσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανανεώνει και αναβαθμίζει τη συνεργασία με τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική

Αξίες όπως η αφοσίωση, η προσπάθεια και η πίστη στη δύναμη της ομάδας χαρακτηρίζουν, επισημαίνεται, τόσο την εταιρεία όσο και το Τριφύλλι

Η Εθνική Ασφαλιστική αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία πελατών, εργαζομένων και συνεργατών

Το νέο MyEthniki App φέρνει όλες τις υπηρεσίες της ανασχεδιασμένης πλατφόρμας MyEthniki σε κινητά και τάμπλετ με ένα «tap»

Η ICAP CRIF τιμά στις 17/12 τους 114 «True Leaders» του 2024

Οι κορυφαίοι της ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Η Μ. Μαυρομμάτη ενισχύει την Εμπορική Διεύθυνση της Groupama Ασφαλιστικής

Η νέα Head of Group Life Business Development διαθέτει εξειδίκευση στις Ομαδικές Ασφαλίσεις και εμπειρία σε καίριες θέσεις πολυεθνικών εταιρειών

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανανεώνει και αναβαθμίζει τη συνεργασία με τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική

Αξίες όπως η αφοσίωση, η προσπάθεια και η πίστη στη δύναμη της ομάδας χαρακτηρίζουν, επισημαίνεται, τόσο την εταιρεία όσο και το Τριφύλλι

Διαδικτυακή κινητοποίηση ενάντια στην καταπάτηση επαγγελματικών και θεσμικών δικαιωμάτων

Επιμελητήρια, ενώσεις ασφαλιστών, σωματεία και εκπρόσωποι της αγοράς καλούνται να πάρουν δημόσια θέση για τα ζητήματα του κλάδου

Στη Σιγκαπούρη το επόμενο σεμινάριο υψηλού επιπέδου της IUMI για την ασφάλιση cargo

To masterclass θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο για ανώτερα στελέχη εταιρειών – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα