back to top
34.5 C
Athens
Σάββατο 5 Ιουλίου 2025

Generali: Νέα πνοή στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, εγκαινιάζοντας το Human Safety Net

Το ιστορικό κτήριο της Βενετίας Procuratie Vecchie θα ανοίξει τις πόρτες του μετά την αποκατάσταση από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα David Chipperfield, αποτελώντας τον κόμβο του Human Safety Net. Πρόκειται για τη νέα, εμβληματική πρωτοβουλία του Ομίλου Generali, ανοιχτή σε συνεργασίες με φορείς από όλον τον κόσμο, με στόχο τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Βελτιώνοντας και προστατεύοντας τις ζωές των ανθρώπων

- Advertisement -

To Human Safety Net βασίζεται στην ιδέα ότι οι κοινωνίες που αποτελούνται από ανθρώπους οι οποίοι βοηθούν άλλους ανθρώπους μπορούν να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση θετικής αλλαγής. Επίσης, αντανακλά τη δέσμευση της Generali να συμβάλει στη δημιουργία μιας υγιούς, βιώσιμης κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπτυχθούν, έχοντας πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες.

Οι τρεις άξονες του προγράμματος εστιάζουν σε σημαντικά κοινωνικά θέματα που επηρεάζουν τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος Generali: στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για παιδιά από κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες, στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των προσφύγων στην Ευρώπη και στην προστασία των νεογέννητων από τη νεογνική ασφυξία και τις επιπτώσεις της. Και οι τρεις αυτές θεματικές ενότητες έχουν έναν κοινό στόχο: να απελευθερώσουν το δυναμικό κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, ώστε αυτοί να μπορέσουν να μεταμορφώσουν τη ζωή τους, τη ζωή της οικογένειάς τους, αλλά και τις κοινότητές τους.

- Advertisement -

Το σημαντικό πλάνο ανακαίνισης για την αναγέννηση της Πλατείας του Αγίου Μάρκου

Τηρώντας τη μακροχρόνια δέσμευσή του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ο Όμιλος Generali θα στεγάσει τα κεντρικά γραφεία του THSN σε ένα από τα πιο περιζήτητα ακίνητά του: το Παλιό Διοικητήριο, γνωστό και ως Procuratie Vecchie, στην Πλατεία Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει πιο κατάλληλο μέρος από την πόλη που έχει ενταχθεί στη λίστα Παγκόσμιων Μνημείων Κληρονομιάς της UNESCO και είναι συνώνυμη με τη φαντασία και την αυθεντικότητα.

Ο Όμιλος θα πραγματοποιήσει την ανακαίνιση του Procuratie Vecchie και θα ενοποιήσει μέρη της πλατείας με τους Βασιλικούς Κήπους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αποκατασταθούν τα ιστορικά μονοπάτια και οι διαδρομές από και προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Ο κορυφαίος Βρετανός αρχιτέκτονας David Chipperfield θα είναι επικεφαλής των έργων στο Procuratie Vecchie, το οποίο μέσα από την προσεκτική ανακαίνισή του, σεβόμενη απόλυτα την ιστορικότητα του κτηρίου, θα στεγάσει την «καρδιά» του Human Safety Net. Ένας χώρος ανοιχτός σε όλους, που θα προσφέρεται για την ανταλλαγή ιδεών και την πραγματοποίηση δράσεων. Θα φιλοξενεί ανοιχτές εκθέσεις, διοργανώσεις και συζητήσεις σχετικές με σημαντικά κοινωνικά θέματα και σύγχρονες προκλήσεις, όπως οι δημογραφικές αλλαγές, η φτώχεια και η μετανάστευση.

Ο Philippe Donnet, CEO του Ομίλου Generali, δήλωσε: «Η ομορφιά της Βενετίας αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλον τον κόσμο και ο Όμιλος Generali είναι ιδιαίτερα περήφανος για τον εμπλουτισμό της κληρονομιάς της πόλης, που προσφέρει η ανακαίνιση της Πλατείας του Αγίου Μάρκου. Ανοίγοντας το Procuratie Vecchie στο κοινό για πρώτη φορά μετά από σχεδόν πέντε αιώνες, δημιουργούμε νέους ζωντανούς χώρους, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συζητούν σύγχρονα κοινωνικά θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τις Αρχές της Βενετίας για την υποστήριξή τους σε αυτήν την προσπάθεια. Η πόλη υπήρξε πάντα ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών και επιθυμούμε να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση, μέσω του Human Safety Net και της αλυσίδας ανθρώπων που θα δημιουργήσει. Ο κ. David Chipperfield και οι συνεργάτες του επιλέχτηκαν λόγω της μεγάλης αγάπης που ο ίδιος τρέφει για τη Βενετία, και το όραμά του για την αρχιτεκτονική αποκατάσταση ενός εμβληματικού κτηρίου, η οποία θα σέβεται απόλυτα τον κοινωνικό του ρόλο και την ιστορικότητά του».

Ο David Chipperfield, επικεφαλής της David Chipperfield Architects, δήλωσε: «Το Human Safety Net και η πατρίδα του, η Βενετία, μια πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό, ενώνουν τη γνώση και την έμπνευση για το κοινό καλό. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή μου σε αυτό το αρχιτεκτονικό αλλά και κοινωνικό έργο, το οποίο θα μεταφέρει ιδέες και θα συνδέσει ανθρώπους ανά τον κόσμο. Μέσα από τη στενή συνεργασία μας με την Generali, οραματιζόμαστε να μεταμορφώσουμε το Παλιό Διοικητήριο σε έναν ζωντανό χώρο, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει την αποστολή του Human Safety Net, διατηρώντας παράλληλα την ομορφιά, την υπόσταση και την ιστορικότητα των κτηρίων».

Οι τρεις ενότητες του προγράμματος

Για οικογένειες: Στόχος η παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας. Το Human Safety Net θα προσφέρει στήριξη σε 30.000 γονείς, κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι χρόνων της ζωής των παιδιών τους, περίοδος που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι αποτελεί την πιο κρίσιμη περίοδο ανάπτυξης. Τα έτη αυτά διαμορφώνουν σημαντικά την επίδοση των παιδιών στο σχολείο, την υγεία τους και το μέλλον τους.

Για νεοφυείς επιχειρήσεις προσφύγων: Προσεγγίζοντας την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη με διαφορετική ματιά, επιδιώκει τη στήριξη των προσφύγων, ώστε να αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες και να χτίσουν το δικό τους μέλλον, στις νέες χώρες όπου βρίσκονται. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει πρόσφυγες να ανοίξουν 500 νέες επιχειρήσεις, δημιουργώντας έτσι θέσεις και ευκαιρίες εργασίας.

Για νεογέννητα: Μέσα από τη συνεργασία με την ιατρική κοινότητα αλλά και γονείς, θέτει ως προτεραιότητα τη βελτίωση της πρόληψης της νεογνικής ασφυξίας, ενός προβλήματος που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στα βρέφη ή ακόμη και τον θάνατο. Στόχος είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών, ώστε να εφοδιαστούν με νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες, που μπορούν να σώσουν 1.000 ζωές από την επικίνδυνη αυτή πάθηση.

Το περασμένο έτος, εργαζόμενοι του Ομίλου Generali από όλο τον κόσμο κατέθεσαν περισσότερες από 300 ιδέες για κοινωνικές δράσεις στο πλαίσιο δημιουργίας του Human Safety Net. Το όραμα του Ομίλου είναι να συμμετέχουν όλες οι εταιρείες του σε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς επίσης όσοι συνεργάτες, πελάτες και ΜΚΟ επιθυμούν. «Γιατί στην καρδιά της φιλοσοφίας του προγράμματος “The Human Safety Net” βρίσκεται η ιδέα μιας “αλυσίδας ανθρώπων που βοηθούν άλλους ανθρώπους”» καταλήγει η ανακοίνωση της Generali.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website: www.thehumansafetynet.org

Twitter: www.twitter.com/HumanSafetyNet

Instagram: www.instagram.com/TheHumanSafetyNet (Hashtag: #THSNVenice)

Facebook: www.facebook.com/TheHumanSafetyNet

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Generali τίμησε τα Δίκτυα των Συνεργατών της στέλνοντας ένα δυναμικό μήνυμα για το αύριο της ασφαλιστικής αγοράς

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η Εκδήλωση Συνεργατών της Generali, στον ιδιαίτερο χώρο του “Domus – Αστέρια Γλυφάδας”.

H Generali στο Release Athens Festival!

Η Generali συμμετέχει δυναμικά στο φετινό Release Athens Festival 2025, έναν από τους πιο αγαπημένους μουσικούς θεσμούς της πόλης

H Generali χορηγός του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Η Generali, συνεπής στη δέσμευσή της για στήριξη του πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί χορηγό του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Η Generali καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη λειτουργικού αποτελέσματος χάρη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς

Η Generali καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη Λειτουργικού Αποτελέσματος χάρη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή κεφαλαιακή της θέση.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Eurolife FFH: νέα συνεργασία με τη LIMRA για την εκπαίδευση των συνεργατών της

Για τη Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, αξία έχει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνεργάτες της, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί

Η Insurance Europe λέει όχι στον τεχνολογικό αποκλεισμό

Καλεί την ΕΕ να επενδύσει σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη χωρίς να αποκλείσει τις εταιρείες από καθιερωμένους παρόχους cloud και ΑΙ

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Kβαντική υπολογιστική: Με 3 τρόπους απειλεί την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια

Ευάλωτα τα οικονομικά, κυβερνητικά και εταιρικά δεδομένα χωρίς διεθνή συντονισμό και έγκαιρες αναβαθμίσεις υποδομών, προειδοποιεί η Kaspersky

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

12η Eθελοντική Aιμοδοσία: Ο Πάνορμος δείχνει τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη!

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις