back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026

Frédéric de Courtois: Είμαστε εδώ για να μείνουμε, να αναπτυχθούμε, να επενδύσουμε

Την πλήρη ικανοποίηση του για την επιτυχή πορεία της Generali στη Ελλάδα, εξέφρασε ο κ. Frédéric de Courtois, CEO Global Business Lines & International – Member of the Group Management Committee at Generali Group, στη διάρκεια επίσκεψης του στην χώρα μας το διάστημα 11-12 Μαΐου.

Συνοδευόμενος από τον κ. Jaime Anchústegui Melgarejo, Regional Officer Europe, Middle East & Africa (ΕΜΕΑ), ο κ. De Courtois, κατά τη σύντομη παραμονή του στην Ελλάδα επισκέφθηκε τα γραφεία της Generali Hellas και συνομίλησε με στελέχη της διοίκησης της, ενώ  συναντήθηκε και με εκπροσώπους του κλαδικού τύπου. Ο κ. de Courtois, αναφέρθηκε στην στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου Generali διεθνώς και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις αγορές που θα εστιάσει την ανάπτυξη του τα επόμενα χρόνια ο Όμιλος.

- Advertisement -

«Η Generali δραστηριοποιείται στη χώρα από το 1886, αποτελώντας μία από τις πρώτες χώρες στην οποία επεκτάθηκε ο Όμιλος από την έναρξη των δραστηριοτήτων του, το 1831. Θεωρούμε την Ελλάδα ως έναν «παλιό μας φίλο» και θα ήθελα να τονίσω ότι ήρθαμε για να μείνουμε, να αναπτυχθούμε και να επενδύσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος. Στη συνέχεια, συνεχάρη τη διοικητική ομάδα της Generali Hellas για τα εξαιρετικά παραγωγικά αποτελέσματα και την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων χρόνων. Πορεία η οποία θα υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο, μέσα από την επένδυση στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. de Courtois, συναντήθηκε με στελέχη και εργαζόμενους από διαφορετικές βαθμίδες, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί διεθνώς ο Όμιλος, με στόχο την ενίσχυση της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση των στερεότυπων. Όπως τόνισε ο κ. de Courtois «…οι διαφορετικοί άνθρωποι, οι διαφορετικές εμπειρίες και οι διαφορετικές ιδέες που παράγονται μέσα σε έναν οργανισμό προωθούν τη δημιουργικότητα αλλά και νέους τρόπους να σκεφτόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις. Ως ένας παγκόσμιος οργανισμός που έχει στο επίκεντρό του τους ανθρώπους θα πρέπει να διασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στους εργαζόμενούς μας να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους και να συμβάλλουν στο κοινό μας όραμα, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο τους  και το πολιτιστικό τους προφίλ». Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους η Generali θα συνεχίσει να αποτελεί διεθνώς, ένα χώρο ευκαιριών και ανάδειξης νέων ταλέντων.

- Advertisement -

«Η επίσκεψη του κ. Frédéric de Courtois και τα όσα ανέφερε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Η έμπρακτη στήριξη του Ομίλου, μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας για το 2017 και τα επόμενα χρόνια. Η Generali Hellas θα συνεχίσει να παρέχει αξιόπιστες και φερέγγυες ασφαλιστικές λύσεις και να επενδύει στην καινοτομία, εξασφαλίζοντας σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις  με τους πελάτες της και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές», δήλωσε ο κ. Πάνος Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Hellas.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Frédéric de Courtois: Τι χρειάζεται η Ευρώπη και ποιος ο ρόλος της ασφάλισης

Την ανάγκη η Ευρώπη να περάσει από τις διακηρύξεις και τις φιλοδοξίες στην υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών αναδεικνύει ο πρόεδρος της Insurance Europe, Frédéric de Courtois

Generali: Άμεση επισκευή οχήματος μέσω του Speed On και πανελλαδικού δικτύου συνεργείων

Τη δυνατότητα άμεσης επισκευής του οχήματος μέσω πανελλαδικού δικτύου συνεργαζόμενων συνεργείων, με απευθείας πληρωμή των εξόδων

Το Life On της Generali φέρνει το δίκτυο υγείας πιο κοντά στον ασφαλισμένο

Στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, η κάλυψη έχει αξία όταν ο ασφαλισμένος μπορεί να γνωρίζει άμεσα πού μπορεί να τη χρησιμοποιήσει

Generali: Η επαγγελματική ευθύνη στο μικροσκόπιο

Οι επαγγελματικές απαιτήσεις και οι οικονομικές συνέπειες ενός λάθους φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη της επαγγελματικής ευθύνης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Μαζαράκης: Να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων περιουσίας

«Είμαστε χρόνια κολλημένοι στο 2,5%», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων

MEGA BROKERS: Η Βραζιλία ο μεγάλος ταξιδιωτικός προορισμός του Διαγωνισμού Πωλήσεων 2026–2027

Με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στα Sales Awards 2026, η MEGA BROKERS αποκάλυψε το νέο ταξίδι επιβράβευσης των συνεργατών της, με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #4 SOLVENCY II: Πόσο αντέχει μια ασφαλιστική;

Πώς το ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας συνδέει τους κινδύνους που αναλαμβάνει μια ασφαλιστική με τα κεφάλαια που διαθέτει.

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

EEA ATHENS RUN 2026: Έφτασε η ώρα για τον 3ο Αγώνα Δρόμου

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργανώνει για τρίτη χρονιά τον...

Γ. Ζαφειρίου, Γενικός Διευθυντής της GrECo Hellas και GrECo Cyprus : «Οι γεωπολιτικές εντάσεις αναδιαμορφώνουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους στην Κύπρο»

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα καθεστώτα διεθνών κυρώσεων και η ενεργειακή ασφάλεια αναδεικνύονται σε καθοριστικούς παράγοντες για τις επιχειρήσεις

Δ. Μαζαράκης: Να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων περιουσίας

«Είμαστε χρόνια κολλημένοι στο 2,5%», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων

Frédéric de Courtois: Τι χρειάζεται η Ευρώπη και ποιος ο ρόλος της ασφάλισης

Την ανάγκη η Ευρώπη να περάσει από τις διακηρύξεις και τις φιλοδοξίες στην υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών αναδεικνύει ο πρόεδρος της Insurance Europe, Frédéric de Courtois

Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure

Η Εθνική Ασφαλιστική έδωσε και φέτος το «παρών» στο 18ο Greece Race for the Cure, τον αγώνα-θεσμό ενάντια στον καρκίνο του μαστού