back to top
37.5 C
Athens
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Εθνική προτεραιότητα η απρόσκοπτη πρόσβαση στις θεραπείες

Συνάντηση με Έλληνες ευρωβουλευτές είχαν εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, με αντικείμενο την επίδραση της κρίσης στους Έλληνες ασθενείς και τις προτάσεις των εταιριών του κλάδου γύρω από τη διείσδυση καινοτόμων φαρμάκων και προώθησης των γενοσήμων.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αναφέρθηκαν στις δραματικές επιπτώσεις της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα των ασθενών στη χώρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμβλυνσής τους. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες παρουσίασαν τις προτάσεις τους, που στοχεύουν στην αξιολόγηση και διείσδυση καινοτόμων θεραπειών και στην ισχυρότερη πολιτική προώθησης των γενοσήμων, «ώστε να προσφέρουν καλύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες στους Έλληνες ασθενείς και να μειώσουν δραστικά τις συνολικότερες δαπάνες υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα των νοσοκομειακών δαπανών».

- Advertisement -

Μάλιστα, στη συνάντηση αναδείχθηκε ως εθνική προτεραιότητα η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών για απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις αναγκαίες θεραπείες. Ο στόχος αυτός, όμως, πρέπει να επιτευχθεί χωρίς περαιτέρω μείωση των σχετικών δαπανών, καθώς, όπως τονίζουν οι επιχειρήσεις του φαρμάκου, η Ελλάδα ήδη βρίσκεται πολύ χαμηλότερα του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Την ίδια ώρα, ο κλάδος συμβάλλει ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία, ενώ με την υιοθέτηση μεταρρυθμιστικών πολιτικών, σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος και φιλικού επενδυτικού πλαισίου είναι δυνατόν να συμβάλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Οι Έλληνες ευρωβουλευτές ζήτησαν αναλυτική ενημέρωση για όλα τα επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν και προσφέρθηκαν να αναδείξουν τις θέσεις του κλάδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βασικό στόχο την προστασία των Ελλήνων ασθενών αλλά και την υιοθέτηση ευνοϊκών αναπτυξιακών πολιτικών», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των ΣΦΕΕ και ΠΕΦ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Αναπτυξιακή πορεία και ισχυρές επιδόσεις. Αύξηση παραγωγής, υψηλή κερδοφορία

Χρονιά σημαντικών εξελίξεων και δυναμικής πορείας αποτέλεσε το 2024 για την Υδρόγειο Ασφαλιστική, η οποία συνεχίζει με σταθερά βήματα

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.

Με ρυθμό ανάπτυξης 6% η Atradius Hellas το 2024

Μία ακόμα θετική χρονιά αποτέλεσε το 2024 για την εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Atradius Hellas, η οποία πέτυχε αύξηση

Μια ευκαιρία ανάπτυξης εν μέσω «σοκ» και διαδοχικών ανατροπών

Τα αλλεπάλληλα «σοκ», το ένα πίσω από το άλλο, ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για όλο τον κόσμο και περισσότερο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

inco25: Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες της ασφαλιστικής αγοράς βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους

Ως Διακεκριμένος ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για φέτος επιλέχθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου...

Οι ψηφιακές ασφαλιστικές πλατφόρμες και η συμβολή τους στην κάλυψη του ασφαλιστικού κενού

Οι ψηφιακές ασφαλιστικές πλατφόρμες και η συμβολή τους στην κάλυψη του ασφαλιστικού κενού, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Panel Β2 του 18ου Insurance Conference.

Τα οφέλη της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για τις ασφαλιστικές

Ομιλία - Παρουσίαση με τίτλο: «Ο Νομικός Σύμβουλος ως καταλυτικός παράγοντας εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών» έκανε ο κ. Βασίλειος Θ. Μπέκας

Νέα καμπάνια από την ΕΑΕΕ για την ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια με τίτλο: «Τι θα κάνεις αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο;»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Κοκολάκης, InTTrust: Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο

Ομιλία - Παρουσίαση κατά τη διάρκεια του 18th Insurance Conference #inco25 έκανε ο κ. Μάνος Κοκολάκης MSc, Customer Success Manager - InTTrust.

Ηλίας Γεωργουλέας: Δώστε προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία

Στόχος μας είναι ικανοποιημένοι πελάτες, ενθουσιασμένοι συνεργάτες, αυξημένες πωλήσεις προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

inco25: Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες της ασφαλιστικής αγοράς βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους

Ως Διακεκριμένος ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για φέτος επιλέχθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου...

Ο κρίσιμος ρόλος της ασφάλισης πιστώσεων

Ο κ. Βαγγέλης Καζάκης, Εμπορικός Διευθυντής, Allianz Trade, αναφέρθηκε στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference στον ρόλο της ασφάλισης πιστώσεων

Κωνσταντίνος Καλογεράκης: Το τελευταίo trend είναι το agentic ΑΙ και το claimsautomation

"From Manual to Modern: Transforming Insurance with Cloud and AI" ήταν ο τίτλος της ομιλίας που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference