back to top
27.7 C
Athens
Σάββατο 29 Αυγούστου 2026

Εξειδικευμένο σεμινάριο από ΕΣΑΠΕ, ΕΙΑΣ και ΕΕΑ για τη Γενιά Ζ και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και με συνδιοργανωτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, διοργανώνοντας ένα εξειδικευμένο σεμινάριο με αντικείμενο τη στρατηγική στρατολόγησης και ανάπτυξης δικτύου στη σύγχρονη πραγματικότητα της Γενιάς Ζ και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σε μια περίοδο όπου η ασφαλιστική αγορά μετασχηματίζεται δυναμικά υπό την επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων και των κοινωνικών αλλαγών, το ζήτημα της προσέλκυσης νέων επαγγελματιών και της αποτελεσματικής ανάπτυξης δικτύων καθίσταται κομβικής σημασίας. Το σεμινάριο φιλοδοξεί να απαντήσει σε αυτή την ανάγκη, προσφέροντας σύγχρονες προσεγγίσεις, δομημένη μεθοδολογία και πρακτικά εργαλεία στους συμμετέχοντες.

- Advertisement -

Εισηγητής του προγράμματος θα είναι ο Ιωάννης Μαυρίκης, ο οποίος θα αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στρατηγικής στρατολόγησης, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Μέσα από την ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης σε επίπεδο αγοράς, τεχνολογίας και κοινωνίας, θα αναδειχθούν οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για τους συντονιστές ασφαλιστικών πρακτόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κατανόηση των χαρακτηριστικών και των προσδοκιών των νεότερων γενεών, καθώς και στην αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των εργαλείων GenAI για την προσέλκυση και επιλογή υποψηφίων. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές συνέντευξης και αξιολόγησης, καθώς και αποτελεσματικοί τρόποι παρουσίασης της καριέρας του ασφαλιστικού πράκτορα, με στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας του επαγγέλματος.

- Advertisement -

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εν ενεργεία και υποψήφιους Συντονιστές Ασφαλιστικών Πρακτόρων, καθώς και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να οργανώσουν και να αναπτύξουν αποδοτικά δίκτυα πωλήσεων, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 και την Πέμπτη 30 Απριλίου, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00, με δυνατότητα συμμετοχής είτε με φυσική παρουσία σε αίθουσα του ΕΙΑΣ είτε μέσω υβριδικού περιβάλλοντος webinar. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ, ενώ προβλέπεται ειδική τιμή 40 ευρώ ανά άτομο για ομαδικές συμμετοχές άνω των τριών ατόμων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Οι κυβερνοαπειλές συνέχισαν να αυξάνονται τον Ιούλιο, στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Τα θύματα ransomware αυξήθηκαν κατά 87% και η έκθεση δεδομένων μέσω GenAI εξελίσσεται σε καθημερινό επιχειρησιακό κίνδυνο, τονίζει η Check Point Research

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ