Η φετινή Black Friday ολοκληρώθηκε και, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, η επιτυχία της στηρίχθηκε σε δύο λέξεις-κλειδιά: ευθύνη και ισορροπία. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, προσέφεραν σημαντικές εκπτώσεις, ενώ οι καταναλωτές κλήθηκαν να κάνουν συνειδητές αγορές, τόσο σε φυσικά όσο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.
Αυτή η εικόνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφαλιστική αγορά. Οι επιχειρήσεις εκτίθενται σε αυξημένους κινδύνους κατά τις ημέρες έντονου εμπορικού κύματος: ζημιές σε καταστήματα, απώλειες εμπορευμάτων, προβλήματα logistics, αλλά και ηλεκτρονικές απάτες ή κυβερνοεπιθέσεις. Η ανάγκη για ασφάλιση περιουσίας, εμπορευμάτων, γενικής επαγγελματικής ευθύνης και cyber insurance γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.
Παράλληλα, οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από ασφαλιστικά εργαλεία που προστατεύουν ηλεκτρονικές συναλλαγές, προσωπικά δεδομένα και επιστροφές προϊόντων. Η συνειδητή επιλογή και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, συνδυασμένα με κατάλληλα ασφαλιστικά προϊόντα, ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά και διασφαλίζουν ένα ισορροπημένο και βιώσιμο εμπορικό μοντέλο.
Η Black Friday, λοιπόν, δεν είναι μόνο μια ημέρα εκπτώσεων. Είναι μια ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά να αναδείξει τον ρόλο της στην προστασία επιχειρήσεων και καταναλωτών, και να συμβάλει ενεργά στην ασφάλεια και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.











