back to top
7.7 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

«Αυτός είναι ο νέος κόσμος της ασφάλισης» (video)

Οι προσδοκίες των πελατών να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες από τις οποίες εξαρτάται σημαντικό μέρος της ζωής τους αποτελούν τη μεγαλύτερη επανάσταση από την έναρξη εποχής του Ίντερνετ.

Το ίδιο συμβαίνει και με την ασφάλισή τους, αναφέρει η PA Consulting Group.

- Advertisement -

Oι καταναλωτές δεν θα πρέπει να βιώνουν πλέον την ασφάλισή τους ως μία απρόσωπη, χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία.

Οι καλοί ασφαλιστές είναι εκείνοι οι οποίοι εντάσσουν τον πελάτη στο οικοσύστημά τους, γεγονός που συνεπάγεται μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ασφαλιστικών, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας και της δημιουργίας προϊόντων που θα καλύπτουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προσδοκίες για στιγμές-«κλειδιά» στη ζωή των καταναλωτών.

- Advertisement -

Οι λειτουργίες αυτές θα πρέπει εμπεριέχουν νέες συνεργασίες με partners προκειμένου να επεκτείνεται η προσφορά υπηρεσιών.

Ομοίως, οι ασφαλιστές και οι διαμεσολαβητές θα χρειαστεί να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και να αλλάξουν τον τρόπο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να εντρυφήσουν στην ψηφιοποίηση και να «εξωτερικεύσουν» κεντρικές διεργασίες με τη χρήση των data και της αυτοματοποίησης.

Αυτό είναι το μέλλον του κλάδου της ασφάλισης, όπως το περιγράφει ο Scott Paton, Insurance Expert της PA Consulting Group.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο για εμάς, είναι πως το μέλλον συνδέεται με έναν κόσμο όπου ο παραδοσιακός τρόπος ασφάλισης μετατρέπεται σε μια πλατφόρμα υπηρεσιών που θα προσφέρει κάλυψη “κομμένη και ραμμένη” στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη», αναφέρει ο Paton.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υποχρεωτική Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών & Εποπτεία TEA

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ασφαλιστική αγορά χωρίς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές δεν υπάρχει

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, έχει ξεκινήσει μία δημόσια συζήτηση για όλη την ασφαλιστική αγορά.

Λος Άντζελες: Πότε ακυρώθηκαν χιλιάδες ασφαλιστικά συμβόλαια

O ηθοποιός και σκηνοθέτης Τάιλερ Πέρι καταφέρθηκε εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών που ακύρωσαν συμβόλαια για ασφαλιστική κάλυψη

Ασφαλιστική κάλυψη για φυσικές καταστροφές, τι θα ισχύει από φέτος

Η αλλαγή του χρόνου φέρνει και την υποχρέωση ασφάλισης όλων των αυτοκινήτων και κατά των φυσικών καταστροφών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.