back to top
7.4 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Albert Bourla: Η τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της covid-19 θα είναι απαραίτητη

Τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της covid-19 θα κάνει η πλειονότητα των ανθρώπων για να είναι επαρκώς προστατευμένη έναντι του ιού, σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, Albert Bourla. Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω σε νέες δόσεις  εμβολίου που θα προστατεύουν από τυχόν μελλοντικές παραλλαγές.

«Είναι απαραίτητο για τους περισσότερους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος  της φαρμακευτικής εταιρίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή Face The Nation του CBS, όπως μεταδίδει η dailytelegraph. Την απάντηση αυτή έδωσε ο κ. Bourla όταν ρωτήθηκε εάν οι Αμερικάνοι μπορούν να αναμένουν να κάνουν ετήσιες αναμνηστικές δόσεις έναντι της Covid κάθε φθινόπωρο.

- Advertisement -

Το σχήμα των δύο αρχικών δόσεων μαζί με μια αναμνηστική δεν είναι σε θέση να προστατεύσει από παραλλαγές και εξασθενεί πολύ γρήγορα σε ισχύ, όπως επεσήμαν ο  κ.Bourla. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους καθίσταται αναπόφευκτο να χορηγηθούν νέες δόσεις. «Αυτή τη στιγμή, η προστασία που λαμβάνετε από την τρίτη, είναι αρκετά καλή – στην πραγματικότητα αρκετά καλή για τη νοσηλεία και τους θανάτους – δεν είναι τόσο καλή κατά των λοιμώξεων, αλλά δεν διαρκεί πολύ»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο  CEO της Pfizer.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 17 εκατ. Ευρωπαίοι με Long COVID

Εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να ζήσουν με long covid τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Εκτιμάται ότι 17 εκ. Ευρωπαίοι είχαν συμπτώματα διάρκειας τουλάχιστον τριών μηνών το 2020 και 2021.

Βρέθηκε βιοδείκτης για την πρόγνωση ασθενών με covid-19

Τα επίπεδα του αντιγόνου N του ιού SARS-CoV-2 στο πλάσμα συνδέονται με την πρόγνωση των ασθενών που νοσούν από covid-19.

ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δομές Υγείας

Συνταγματικό κρίθηκε από την Δικαιοσύνη το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές Υγείας. Το ΣτΕ  απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου