back to top
25.9 C
Athens
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026

Μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού: Medifirst και Αθηναϊκή προλαμβάνουν, ευαισθητοποιούν και στηρίζουν

Τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, τα Πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική αναδεικνύουν μέσα από σειρά δράσεων τη σημασία της ενημέρωσης, της πρόληψης και της φροντίδας.

Σε συνεργασία με τον οργανισμό «Humanity Greece», τα Πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική πρόσφεραν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Αικατερίνης Μανίκα, Διευθύντριας του Κέντρου Μαστού της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής και επιστημονική συνεργάτιδα των Πολυϊατρείων Medifirst.

- Advertisement -

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, τα Πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική πραγματοποιούν μια digital καμπάνια ευαισθητοποίησης, που ενισχύει το μήνυμα της πρόληψης και αφυπνίζει το κοινό απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Στην καμπάνια συμμετέχουν δύο γυναίκες–survivors, που μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες έχοντας στο πλευρό τους τη γιατρό τους Αικατερίνη Μανίκα. Η γιατρός υπενθυμίζει με απλό και ανθρώπινο τρόπο τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, προτρέποντας κάθε γυναίκα να δίνει προτεραιότητα στη φροντίδα της υγείας της.

Ο Αντώνης Γερονικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής, δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας σε δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Αθηναϊκή Γενική Κλινική. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη δευτεροβάθμια φροντίδα, με δύο θεμελιώδεις άξονες στη διαχείριση του καρκίνου του μαστού: την πρόληψη και τη χειρουργική ογκολογία μαστού».

- Advertisement -

H Νικολέττα Θώδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος των Πολυϊατρείων Medifirst επισήμανε: «Ο καρκίνος του μαστού μας θυμίζει πόσο καθοριστική είναι η πρόληψη και η έγκαιρη φροντίδα. Κάθε γυναίκα αξίζει να έχει δίπλα της μια εξειδικευμένη ομάδα υγείας που τη στηρίζει με σεβασμό και συνέπεια. Στα Πολυϊατρεία Medifirst, στεκόμαστε καθημερινά στο πλευρό των γυναικών, προσφέροντας ποιοτική και εξατομικευμένη φροντίδα με άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται».

Τέλος, η στήριξη του οργανισμού «Άλμα Ζωής» με δωρεά, σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στο «Race for the Cure», που φέτος ξεπέρασαν τους 300, αναδεικνύουν τη δέσμευση της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής και των Πολυϊατρείων Medifirst στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας των γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο της κλινικής και των πολυϊατρείων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Καλοκαίρι μετά τα 50: Η πρόληψη προστατεύει την υγεία

Συμβουλές από τον Κωνσταντίνο Χαλκιά, Διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής

Φωτοκερατίτιδα: Ο «ηλιακός εγκαυματισμός» των ματιών και πώς να προστατευτούμε

Σε ενημερωτική ανάρτηση η Medifirst υπενθυμίζει ότι η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα

Νέος Γενικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής ο Στέλιος Λιανός

Η Αθηναϊκή Γενική Κλινική των Medifirst Group ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή από τον κ. Στέλιο Λιανό...

Πολυϊατρεία Medifirst: Προϊόν της Χρονιάς για το ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας υγείας

Γ. Βελιώτης: «Οι μονάδες υγείας Medifirst αναπτύσσουν ένα πρότυπο μοντέλο λειτουργίας, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που άλλαξε το σύστημα υγείας

Η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη δημοσίευσε έναν εκτενή απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν

Πτώση με ηλεκτρικό πατίνι: 12χρονος μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο και διασωληνώθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Το παιδί οδηγούσε χωρίς κράνος όταν έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

S&P για τους αντασφαλιστές ενόψει «Rendez-Vous de Septembre»

Mε ιστορία άνω των 60 ετών, το RVS θα συγκεντρώσει 5-9/9 στο Πριγκιπάτο του Μονακό αντασφαλιστές, μεσίτες, underwriters, επενδυτές, πελάτες

Στο βήμα του MDRT DAY 2026 η Μαρία Σεβαστάκη – Η ηγεσία στο επίκεντρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το MDRT DAY by MCC Hellas 2026 θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Aldemar Olympian Village

Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε μια ξένη τραπεζική κάρτα

Mη δημοσιεύετε φωτογραφίες της κάρτας ή τα στοιχεία της σε ομαδικές συνομιλίες ή στα ΜΚΔ, συμβουλεύει μεταξύ άλλων η Kaspersky

Στρατηγική συνεργασία ΕΑΔΕ-ΠΑΠΕΙ για την παραγωγική σύνδεση εκπαίδευσης, έρευνας και επαγγελματικής πρακτικής

Τι προβλέπει το Μνημόνιο που υπεγράφη με πρωτοβουλία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης