back to top
18.1 C
Athens
Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Affidea: Ιατρική Ημερίδα με θέμα το Κάπνισμα και τις Επιπτώσεις στην Υγεία

Ο Όμιλος Affidea, ο μεγαλύτερος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/05), προσκαλεί το ευρύ κοινό σε ιατρική ημερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (Καραθεοδωρή 1), με θέμα:

Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις στην υγεία μας ”.

- Advertisement -

Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών και η πρώτη δυνάμενη να προληφθεί αιτία νοσηρότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα πεθαίνουν παγκοσμίως πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο από το κάπνισμα. Δηλαδή ένας άνθρωπος ανά 8 δευτερόλεπτα! Μέχρι σήμερα δυστυχώς υπολογίζεται πως έχουν χάσει την ζωή τους από το κάπνισμα περισσότεροι από 80 εκ. άνθρωποι.

Το κάπνισμα όχι μόνο μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά οδηγεί σε παθήσεις που προκαλούν σημαντικές αναπηρίες. Οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι η ανάπτυξη καρκίνου και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ενώ προκαλεί βλάβες σχεδόν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, όπως δέρμα, οστά, ουροποιητικό, και είναι παράγοντας κινδύνου για εμφράγματα και εγκεφαλικά.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για την αξία των διαγνωστικών εξετάσεων της σπιρομέτρησης, της νυκτερινής οξυμετρίας και του snore check στην πρώιμη αντιμετώπιση προοδευτικών νόσων απειλητικών για τη ζωή που σχετίζονται με το κάπνισμα, εξετάσεις που διαθέτει στην ιατρική του φαρέτρα το πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο Affidea Περιστερίου, καθώς και για τους τρόπους υποβοήθησης και υποστήριξης για την διακοπή καπνίσματος. Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους ειδικούς ιατρούς της Affidea.

Ομιλητές θα είναι η κυρία Σοφία Ραυτοπούλου, με θέμα: «Κάπνισμα και επιπτώσεις» και ο κύριος Γιώργιος Ποταμίτης, με θέμα: «Διαταραχές του ανώτερου αναπνευστικού που οφείλονται στο κάπνισμα και σχετιζόμενα συμπτώματα κατά την ημέρα και κατά τον ύπνο».

Η Σοφία Ραυτοπούλου MD,MSC,MRSM(UK),MBGS(UK) είναι πνευμονολόγος – φυματιολόγος, MSc Ειδικός ιατρός διαταραχών ύπνου, Διδακτορική ερευνήτρια γενετικής καρκίνου πνεύμονα – Εργαστήριο Γενετικής ΓΠΑ & ΕΚΠΑ, ομάδα Γ. Χρούσου, Επιστημονική συνεργάτης Εργαστηρίου Μοριακής Ενδοκρινολογίας – Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Γιώργιος Ποταμίτης είναι επιστημονικά υπεύθυνος ιατρός του Ω.Ρ.Λ. τμήματος Affidea Περιστερίου, Ειδικός στη διαφορική διάγνωση και αντιμετώπιση αυξημένων αντιστάσεων του ανώτερου αναπνευστικού (ρογχοπάθεια – άπνοια ύπνου), Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της μεθόδου SNORE CHECK.

Την ημερίδα συντονίζει η δημοσιογράφος υγείας Αλεξία Σβώλου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε το κάπνισμα

H Affidea τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 31/5, με στοιχεία που αποτυπώνουν τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό μας η διακοπή του καπνίσματος.

Affidea: Προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα πλήρες πακέτο προληπτικών εξετάσεων για όλες τις γυναίκες, παρουσιάζει ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας (Κυριακή 9 Μαΐου 2021).

Επεκτείνεται η Affidea με νέο Διαγνωστικό Κέντρο στον Άλιμο

Με ένα νέο Διαγνωστικό Κέντρο συνεχίζεται η επέκταση του Δικτύου της Affidea στην Αττική,  ώστε η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και η εξυπηρέτηση των κατοίκων του λεκανοπεδίου να γίνεται πιο εύκολη.

Πακέτο εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για άνδρες από τον όμιλο Affidea

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15/9)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H DAÈS υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών

Η DAES ήταν υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών που διοργανώθηκε το διήμερο 10 και 11/05/2025 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διπλό deal 37 εκατ. ευρώ

Την ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., ηγέτιδα στις ασφαλίσεις πιστώσεων και εγγυήσεων και την ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε. εξαγόρασε η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS

Η Euroins Ελλάδος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επικοινωνεί άμεσα με το Δίκτυο της

Η Euroins Ελλάδος, δημιούργησε ένα καινοτόμο ενημερωτικό βίντεο με χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI), το οποίο παρουσιάζει

Interamerican: Eπενδύει στο εταιρικό δίκτυο πωλήσεών της. «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη

Η INTERAMERICAN πραγματοποίησε το Interamerican Open Day τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στα κεντρικά της γραφεία, επιβεβαιώνοντας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ABC: Career Code Event με τη συμμετοχή των Κ. Σεμερτζόγλου και Ελ. Παπασπυροπούλου

Για τις προοπτικές καριέρας στον κλάδο της ασφάλισης μίλησαν ενώπιον 400 φοιτητών οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Managing Director της

Τα βασικά μεγέθη της ασφαλιστικής αγοράς. Mερίδιο αγοράς, loss ratio, ενεργητικό, Φερεγγυότητα

Τo 2024 δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες μεταβολές στη διάρθρωση της ελληνικής αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης, με 34 ασφαλιστικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

Οι κυβερνήσεις ως (αντ-)ασφαλιστές

Όσοι παρακολουθούμε από κοντά την ασφαλιστική αγορά, και ιδιαίτερα τη δραστηριότητα των θεσμικών φορέων, όπως είναι και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

H DAÈS υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών

Η DAES ήταν υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών που διοργανώθηκε το διήμερο 10 και 11/05/2025 στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Καμπανάκι» για όσους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές δεν έχουν καταθέσει στο Ε.Ε.Α. επαναπιστοποιήσεις και συμβόλαια αστικής ευθύνης

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διαγραφής από το Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) είναι όσοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές