Αλλάζει το προφίλ των νοσηλευόμενων ασθενών – Τι δείχνουν τα στοιχεία του CDC

Το προφίλ των ασθενών που νοσηλεύονται με COVID-19 έχει αλλάξει, συγκρίνοντας με τους νοσηλευόμενους της προηγούμενης χρονιάς. Το 97% είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με το CDC και νεότρης ηλικίας στη δεύτερη ή τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Πλέον το 41% των νοσηλευόμενων ασθενών  ανήκουν στην ηλικιακή ομάδων των 18 έως 49 ετών  και το 25% όσων χρειάζονται νοσηλεία είναι άνω των 65 ετών κατά το CDC των ΗΠΑ, όπως δημοσιεύεται στους New York Times . Λίγους μήνες πριν, οι μισοί νοσηλευόμενοι με την λοίμωξη ήταν άνω των 65 ετών και εκείνοι κάτω των 50 ήταν μόνο το 22%. Από τα  δεδομένα που έχουν συλλεχθεί προκύπτει ότι ανεμβολίαστοι είναι σχεδόν το 50% στις ηλικίες 18 έως 39 ετών.

Η Δρ Catherine O’Neal, επικεφαλής ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο της Παναγίας της Λίμνης στο Μπατόν Ρουζ, έκανε λόγο για μια νέα Covid. Ο Δρ Cam Patterson, καγκελάριος του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας για τις Ιατρικές Επιστήμες,  πρόσθεσε ότι η μέση ηλικία των ασθενών που εισήχθησαν στο Ιατρικό Κέντρο UAMS κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήταν τα 60, ενώ τώρα, είναι τα 40

περισσότερα στο virus.com.gr