Σε σταθερή πορεία η Interamerican

Κρατάει τα μεγέθη της Interamerican παρά την κρίση και τις συνέπειές της στον κλάδο, αλλά και γενικότερα στην εγχώρια οικονομία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος, στο α΄ τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε σταθεροποιητικές τάσεις στην παραγωγή της, τόσο στον κλάδο Ζωής, όσο και στις Γενικές Ασφάλειες.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι στόχοι φέτος λόγω ακριβώς των εξαιρετικά αρνητικών οικονομικών συγκυριών ήταν περισσότερο μετριοπαθείς για την εταιρεία, ωστόσο η ίδια κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διατηρώντας τους όγκους παραγωγής σε μια αγορά πτωτική.
 
Σημαντική συμβολή στην επίδοση αυτή φαίνεται να έχει η αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων στην οποία προχώρησε σχετικά πρόσφατα η εταιρεία, αναδιάρθρωση η οποία προέβλεπε τον περιορισμό των παραγωγικών μονάδων σε 21. Πριν την αναμόρφωση του δικτύου τα παραγωγικά γραφεία της εταιρείας ξεπερνούσαν τα 70.
 
Βάσει λοιπόν στοιχείων 2010, η Interamerican φέρεται να εξασφάλισε φέτος το πρώτο τρίμηνο παραγωγή ασφαλίστρων της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τρίμηνο έκλεισε και με κέρδη, όταν η περυσινή χρήση εμφάνισε ζημιές της τάξης των 28,5 εκατ. ευρώ.
 
Όπως φαίνεται, η απόφαση την οποία έλαβε πέρυσι η διοίκηση της εταιρείας να εξυγιάνει τον ισολογισμό της, απέδωσε καρπούς, καθότι η χρονιά ξεκίνησε με κέρδη και όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με κερδοφόρο αποτέλεσμα.