Στο παρά πέντε προσλήψεις 300 ιατρών στις ΜΕΘ

Τροπολογία για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρικό προσωπικό κατέθεσε στο παρά πέντε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Ανάμεσα στα άλλα, η τροπολογία αφορά την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων ιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως ανέφερε ο κ, Κικίλιας, “για 200 ιατρούς, οι διαδικασίες ούτως ή άλλως τρέχουν και ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες και οι υπόλοιποι είναι επιλαχόντες. Όλοι θα περάσουν με άμεσες διαδικασίες, δηλαδή τη Δευτέρα, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”. Ακόμη, ενισχύεται η δυναμικότητα του ΕΣΥ ως εξής:

  • Όσοι ειδικευόμενοι θέλουν, μπορούν να υπηρετήσουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τις ανάγκες αντιμετώπισης της COVID-19. Προσμετράται ο χρόνος στην ειδικότητα αυτών οι οποίοι υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.
  • Οι ιατροί, οι οποίοι είναι κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης και συνταξιοδοτούνται στις 31/12, δύναται, αν το επιθυμούν οι ίδιοι, να επεκταθεί η σχέση εργασίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας για άλλους έξι μήνες μέχρι τις 31/6/2021.
  • Δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες ιατρούς να υπηρετήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*