Το «παράδοξο» του 2ου κύματος της πανδημίας

Διεθνώς και στην Ελλάδα παρατηρείται ένα φαινομενικό «παράδοξο»: Ενώ αυξάνονται οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων, η θνητότητα μειώνεται. Φαινόμενο που αποδίδεται στο γεγονός ότι το δεύτερο κύμα αφορά κυρίως νεότερα σε ηλικία άτομα, που συνήθως είναι ασυμπτωματικά.

Τα διαγράμματα και τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε ο κ. Απόστολος Σοφός, διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής στο νοσοκομείο Καρπενησίου, προσφέρουν καλύτερη εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, σε σχέση με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ:

  • Νέες εξετάσεις κλινικών δειγμάτων: 26.642 μοριακές PCR και 1.986 Rapid Test Ag (αντιγονικά).
  • Νοσηλεύονται σε νοσοκομεία (ΗΔΙΚΑ): 1.085 (αύξηση κατά 50).  O αριθμός των νοσηλευομένων σε νοσοκομεία και ΜΕΘ έχουν πλέον ξεπεράσει το μέγιστο αριθμό του 1ου κύματος που είχε καταγραφεί το Μάρτιο-Απρίλιο.
  • Η συνολική θνητότητα της νόσου στην Ελλάδα είναι 1,99% (επί των αναγνωρισμένων κρουσμάτων), αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με την παγκόσμια, που ανέρχεται σε 2,75%.
Ο αριθμός των κρουσμάτων, που διαγνώστηκαν την περίοδο από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου, ήταν συνολικά 4.391 και αντιπροσωπεύουν το 2,6% του συνόλου των τεστ, που ανακοινώθηκαν για την ίδια περίοδο (μοριακών και ταχέων αντιγονικών).
διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*