Ο πρώτος ασθενής που μολύνεται 2η φορά από COVID-19!

Ένας 33χρονος άνδρας που ζούσε στο Χονγκ Κονγκ μολύνθηκε από Covid-19 δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα. Την πρώτη φορά είχε συμπτώματα, ενώ τη δεύτερη όχι.

Η προκαταρκτική μελέτη εκπονήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και έχει γίνει αποδεκτή για δημοσίευση στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases. Οι ερευνητές έκαναν αναλύσεις DNA για να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για επαναμόλυνση από διαφορετικό στέλεχος του ιού.

Η δεύτερη μόλυνση εμφανίστηκε 142 ημέρες μετά την πρώτη! Κατά τη διάρκεια της πρώτης μόλυνσης, ο ασθενής είχε βήχα, πονόλαιμο, πυρετό και πονοκέφαλο για τρεις ημέρες. Το θετικό τεστ για Covid-19 έγινε στις 26 Μαρτίου.

Η επαναμόλυνση φαίνεται ότι συνέβη στο εξωτερικό. Ο ασθενής βρέθηκε θετικός στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ στις 15 Αυγούστου, όταν επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο άντρας νοσηλεύτηκε ξανά, αλλά παρέμεινε ασυμπτωματικός.

«Ο ασθενής επαναμολύνθηκε μέσα σε 4,5 μήνες μετά την πρώτη μόλυνση. Επομένως, δείχνει ότι για αυτόν τον ασθενή, η ανοσία που προκλήθηκε από την πρώτη μόλυνση ήταν βραχεία», δήλωσε ο Δρ. Kelvin Kai-Wang To του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, που συμμετείχε στη μελέτη.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr