SIA και ιταλική αστυνομία κατά του κυβερνοεγκλήματος

H Ιταλική Κρατική Αστυνομία και η SIA ανανέωσαν την συμφωνία τους για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος σε ό,τι αφορά τα πληροφοριακά συστήματα και τις υπηρεσίες των κρίσιμων υποδομών της χώρας. 

 Η συμφωνία, που υπεγράφη από τον Αρχηγό Αστυνομίας – Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας Franco Gabrielli και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SIA Nicola Cordone, εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των οδηγιών που εξέδωσε το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση της πρόληψης του ηλεκτρονικού εγκλήματος  μέσω συμφωνιών με φορείς που παρέχουν κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες.

 Η SIA είναι κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, θυγατρική της CDP Equity, και δραστηριοποιείται στους τομείς καρτών και εμπορικών λύσεων, λύσεων ψηφιακών πληρωμών, καθώς και στους κλάδους κεφαλαιαγορών και υπηρεσιών δικτύου για κεντρικές τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, δημόσιους φορείς και εταιρείες.

Ο Όμιλος, ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του σε 50 χώρες παγκοσμίως, αποτελεί μια ουσιαστική και εθνικού ενδιαφέροντος υποδομή – ιδιαίτερα στη διαχείριση των υπηρεσιών πληρωμών και την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές και, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ακεραιότητα συστημάτων πληροφορικής ζωτικής σημασίας για την επίτευξη εταιρικών στόχων.

Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα στη διαδικασία οικοδόμησης μιας αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Λαμβάνοντας υπόψη την κακόβουλη και συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση των απειλών στον κυβερνοχώρο, το έργο αυτό θα αποτελέσει πραγματικό εργαλείο για την συστηματική καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, μέσω  ανταλλαγής πληροφοριών και επιχειρησιακής συνεργασίας.

Για την Ιταλική Κρατική Αστυνομία, το έργο αυτό υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο για την Προστασία των Κρίσιμων Υποδομών, το οποίο τελεί υπό την διαχείριση του Τμήματος Ταχυδρομείων και Επικοινωνιών της αστυνομίας και ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με την προστασία δικτύων πληροφορικής δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών που θεωρούνται εθνικής και στρατηγικής σημασίας.