Ταχύρυθμο πρόγραμμα για τις εξετάσεις στις 27 Νοεμβρίου από το ΕΙΑΣ

Ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), ειδικά για τις εξετάσεις στη διαμεσολάβηση που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Νοεμβρίου.

Πρόκειται δηλαδή, για ένα στοχευμένο πρόγραμμα που καλύπτει την ανάγκη προετοιμασίας των υποψηφίων για τις εξετάσεις.
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 22 εκπαιδευτικών ωρών και απευθύνεται σε εργαζόμενους εταιρειών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και σε νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον ασφαλιστικό χώρο.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα γίνουν στην Αθήνα, στο εκπαιδευτικό κέντρο του Ε.Ι.Α.Σ. (Λεωφ. Συγγρού 106, στον πέμπτο όροφο). Η έναρξη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 16:00. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες διεξαγωγής είναι: 15, 20 και 21 Οκτωβρίου.

Η θεματολογία του προγράμματος αφορά:

- Η έννοια της ασφάλισης και η οργάνωση της ασφαλιστικής αγοράς,
- Βοηθητικά πρόσωπα (πρόσωπα που διαμεσολαβούν στην ασφάλιση – διαμεσολαβητές στην ασφάλιση) Π.Δ. 190/2006(ΦΕΚ 196Α/14/09/2006)
- Ασφαλιστική σύμβαση – Ασφαλιστήριο,
- Ασφαλιστικοί κίνδυνοι,
- Αντασφάλιση,
- Βασικές αρχές της ασφάλισης ζημιών,
- Κλάδοι της ιδιωτικής ασφάλισης,
- Χρηματοοικονομικά Θέματα.

Προβλέπονται, από πλευράς μεθοδολογίας, παραδόσεις της ύλης που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, ασκήσεις, μελέτες περιπτώσεων, ανάλυση θεμάτων από παλαιές εξετάσεις, καθώς και προσομοίωση των εξετάσεων.

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται σε 210 € για τους υπαλλήλους των εταιρειών που είναι τακτικά ή συνδεδεμένα μέλη του ΕΙΑΣ, καθώς και για νέους που δεν εργάζονται και φτάνει τα 250 € για τους υπαλλήλους των εταιρειών που δεν είναι μέλη του ΕΙΑΣ.