Ελεγχόμενη η εξάπλωση του κοροναϊού

Σε φάση μετριασμού εξακολουθεί να βρίσκεται  η χώρα μας όπως μαρτυρούν οι καταγραφές των κρουσμάτων κοροναϊού . Μπορεί να υφίσταται αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων, αλλά αυτή δεν είναι εκθετική. Η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας ότι ήδη έχουν αποσωληνωθεί πέντε άτομα και κάνοντας λόγο για έναν αγώνα διαρκείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας  σημείωσε ότι, λαμβάνοντας πληροφόρηση από τις 3 διαφορετικές  επιστημονικές πηγές που μελετούν αλγόριθμους και μαθηματικά μοντέλα, διαπιστώνεται η βραδεία εξάπλωση του ιού στην χώρα, γεγονός που ευνοεί το σύστημα υγείας για να εξοπλιστεί και να έχει στη διάθεσή του θεραπευτικά σχήματα τις επόμενες εβδομάδες. Τονίζοντας ότι βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού ο καθηγητής έδωσε έμφαση στην εφαρμογή των μέτρων φυσικής απόστασης και απομάκρυνσης, χαρακτηρίζοντάς τα ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο που θα μπορούσαμε να έχουμε λάβει.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία 56 νέα κρούσματα προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 1.212.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr