Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για την Primary Link

Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσεται η νεοσύστατη μεσιτική εταιρία ασφαλίσεων Primary Link που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην αγορά τον περασμένο Οκτώβριο.

Η εταιρία που δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, εστιάζει κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις (corporate) και ασκεί ασφαλιστική, αντασφαλιστική και συμβουλευτική δραστηριότητα.

Έχει αναπτύξει, μεταξύ άλλων, συνεργασίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχοντας την ευθύνη της προκήρυξης διαγωνισμών με ασφαλιστικό αντικείμενο, ενώ έχει αναλάβει την ασφάλιση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Στο χώρο της λιανικής (retail) δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο Ζωής. Επίσης, είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

Η Primary Link απέκτησε άδεια μεσίτη τον Αύγουστο του 2009 και μέχρι τώρα έχει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 2,3 εκατ. ευρώ σε ασφάλιστρα ενώ  οι προμήθειες σε ετήσια βάση ανέρχονται στα επίπεδα των 220.000 ευρώ.

Για το 2010, την πιο δύσκολη περίοδο της αγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αλέξης Βακάλης, εκτιμά ότι τα κέρδη θα ανέλθουν στις 100.000 ευρώ και η παραγωγή ασφαλίστρων στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο κ. Βακάλης ήταν ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας Front Line το 2001, προερχόμενος από την τότε Nationale – Nederlanden.

 Όπως αναφέρει ο ίδιος, «η εταιρία, έκανε μια πρωτοποριακή τότε συμφωνία με την Allianz, που προέβλεπε να επιτευχθούν συγκεκριμένοι παραγωγικοί στόχοι στον κλάδο Ζωής και η ασφαλιστική να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας της Front Line  Α.Ε. (Agency System), κάτι που επετεύχθη, με αποτέλεσμα την εδραίωση της εταιρείας στον χώρο των μεσιτών Ασφαλίσεων».

Ο κ. Βακάλης ακολούθησε στη συνέχεια τη δική του πορεία με τη δημιουργία της Primary Link AE, στην περίπτωση της οποίας, η καινοτομία, όπως υπογραμμίζει, είναι ότι δεν έχει εκτεταμένες λειτουργίες υποστήριξης (back office). Η εταιρία ειδικότερα, έχει τρεις συμβάσεις με τις μεσιτικές εταιρίες: Καπουάνο, Eurobrokers και ASK (μόνο στον κλάδο Ζωής), όπου η ίδια πραγματοποιεί τις πωλήσεις και οι μεσιτικές εταιρίες συμβάλλουν έναντι αμοιβής, στο κομμάτι της διαχείρισης και είσπραξης των ασφαλίστρων.

Έτσι επιτυγχάνεται μεγάλη μείωση κόστους για όλους αφού οι συνεργαζόμενοι μεσίτες έχουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση γρήγορα, προκειμένου να υλοποιήσουν την ασφαλιστική κάλυψη, η δε Primary Link A.E. μπορεί να αυξάνει την παραγωγικότητά της αφού η έκδοση και είσπραξη γίνονται αποτελεσματικά χωρίς την εμπλοκή της, ενώ οι ισχυροί δεσμοί με τους πελάτες και η προστιθέμενη αξία της Primary Link, όπως επισημαίνει ο κ. Βακάλης, δεν δημιουργούν συνθήκες ανταγωνισμού με τις συνεργαζόμενες μεσιτικές, αντιθέτως διευρύνεται το φάσμα παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών προς τους πελάτες.  «Στη δουλειά μας τη μεγαλύτερη αξία έχει η σχέση με τον πελάτη», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Ο κ. Βακάλης θεωρεί, ότι οι συνεργασίες σε λειτουργικό επίπεδο μεταξύ εταιρειών του χώρου, αποτελούν το μέλλον στη διαμεσολάβηση.

Η εταιρεία διατηρεί επίσης απευθείας σύμβαση με την Allianz και τη Buba – IHI.

Ο κ. Βακάλης κατέχει το 51% της Primary Link, ενώ υπόλοιποι μέτοχοι είναι ο κ. Πέτρος Πουλίδης με 40% και η κ. Αλεξάνδρα Δράκου με 9%.

Ο ίδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στη διαμεσολάβηση το Φεβρουάριο του 1986, ως ασφαλιστικός σύμβουλος στην τότε Nationale – Nederlanden και ήταν όπως επισημαίνει επί 16 χρόνια στην πρώτη 5άδα των κορυφαίων συνεργατών της εταιρίας.

Για τη μεταστροφή και την αποχώρηση από το agency αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, το agency θα συρρικνωθεί άμεσα, χωρίς αυτό να σημαίνει και μείωση της παραγωγικότητας που του αναλογεί, ειδικά τώρα που όπως διαφαίνεται υπάρχει στροφή της αγοράς σε προϊόντα λιανικής, με έμφαση στα προϊόντα ζωής. 

Επισημαίνει δε ότι η αγορά οδεύει προς πιο πρακτορειακές λύσεις, ενώ  τώρα είναι η χρυσή εποχή για τους μεσίτες εφ’ όσον στραφούν τόσο στη δημιουργία δικτύων, όσο και σε στρατηγικές συνεργασίες χωρίς προκαταλήψεις.