Ταξιδιωτική ασφάλιση: Νέα συμφωνία Allianz – Air France

της Ελενας Ερμείδου

Συμφωνία με στόχο την αποζημίωση των επιβατών σε περιπτώσεις καθυστέρησης πτήσεων υπέγραψαν Allianz και Air France. Στο πλαίσιο της συμφωνίας  οι επιβάτες της Air France θα δικαιούνται να λάβουν 50 ευρώ αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσεων άνω των δύο ωρών για πτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Σημειώνεται, σε πρόσφατο δημοσίευμα το IW.gr έγραψε άνω από τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες θα αξιώσουν αποζημιώσεις από τις αεροπορικές το καλοκαίρι του 2019, ίσως και περισσότεροι από τις ασφαλιστικές ανάλογα με τις καλύψεις που έχουν υπογράψει.

Διαβάστε

Δουλειές στις ασφαλιστικές ανοίγουν οι αεροπορικές

Η ανωτέρω αποζημίωση θα καταβάλλεται χωρίς στους επιβάτες της αεροπορικής χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αίτηση.  Το δε ποσό οι πελάτες της Air France θα το λαμβάνουν εντός πέντε ημερών από την ημερομηνία του συμβάντος.

Το μόνο που έχουν να κάνουν για να εισαχθούν στην λίστα του δικαιούχων για τις αποζημιώσεις είναι να ενημερώσουν έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο περνώντας τον αριθμό κράτησης εισιτηρίου και τα στοιχεία της τράπεζας που θα καταβληθεί το ποσό. Ο πελάτης με το που θα ενημερώσει τον σύνδεσμο θα λάβει αυτόματα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο κινητό του

Για να έχουν έννομο δικαίωμα αποζημίωσης οι επιβάτες της Air France πρέπει αφού κλείνουν τον αεροπορικό ναύλο στο Airfrance.gr να περάσουν στο επόμενο βήμα και να ενημερωθούν για τις καλύψεις στο Allianz Travel Insurance.