Ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον η Chartis Ελλάς

Αισιοδοξία συνεχίζει να επικρατεί στην Chartis Ελλάς για την εξέλιξη των μεγεθών της κατά το 2010, τουλάχιστον σε ότι αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
 
Οι προβλέψεις που κάνει νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Guiseppe Zorgno, αναφέρουν αύξηση παραγωγής κατά 35% για το διάστημα Δεκέμβριος 2009-Μάιος 2010, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο κ. Zorgno, θεωρεί ότι ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να υπάρξουν για την πορεία που θα έχει η ασφαλιστική αγορά, και κατά συνέπεια και η ίδια η εταιρία.
 
Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι, φέτος, το δεύτερο εξάμηνο ο κλάδος πρόκειται να δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις λόγω της κρίσης, ενώ σταδιακά οι ασφαλιστικές εταιρείες θα σταματήσουν να ενισχύονται από το θετικό απόηχο των περυσινών ανακλήσεων.
 
Σε ότι αφορά το πρώτο τρίμηνο της Chartis Ελλάς, όπως επεσήμανε ο κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, καθότι μετατέθηκε αναβαθμιζόμενος στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου Chartis Ρωσίας, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 44,2%. 

Ο κ. Αδαμαντιάδης επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η εταιρία συνεχίζει αδιάκοπα την ανοδική της πορεία παρά το ότι βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης μέσω της AIG.
 
Άλλα στοιχεία τα οποία αφορούν στην πορεία της εταιρείας, έχουν ως εξής:
 
– Στο πρώτο τρίμηνο του 2010 ο δείκτης Combined Ratio της Chartis Ελλάς περιορίσθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα του 80%, τα Business Solution παρουσίασαν αύξηση παραγωγής 3,3% και τα Personal Solutions αύξηση 83,6%

– Στο ίδιο διάστημα η διατηρησιμότητα των συμβολαίων ξεπέρασε το 90%

– Το 2009 έκλεισε για την εταιρία με καθαρά ασφάλιστρα 66,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,2%, με Loss Ratio 70,2%, Combined Ratio 98% και τις πληρωθείσες αποζημιώσεις να φθάνουν τα 25,6 εκατ. ευρώ

– Από τα ασφαλιστικά πρακτορεία η Chartis Ελλάς εξασφάλισε πέρυσι το 59% των πωλήσεών της, από τα εναλλακτικά κανάλια το 25% και από τους brokers το 16%