Νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγει σήμερα η γ.σ. των μελών του ΣΕΜΑ

Υποψηφιότητες για το νέο διοικητικό συμβούλιο του φορέα έχουν υποβάλλει οι κ.κ. Γιώργος Καραβίας, Παναγιώτης Λυσσαίος, Γιώργος Κούμπας, Ιωάννης Πετρίδης, Χαράλαμπος Πουλατζάς, Γιώργος Νικολάκος και η κα. Βασιλική Δράκου από το σημερινό Δ.Σ. και οι κ.κ. Γιώργος Κατσιώτης, Μωρίς Καπουάνο, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Κώστας Αλφιέρης και Ιωάννης Κατσάνης, όπως και η κα. Ιωάννα Κουιδουρμάζη.

Σημειώνεται ότι ο νέο Δ.Σ. στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα συνεδριάσει για πρώτη φορά προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Τα μέλη του θα διαχειριστούν τη στρατηγική του ΣΕΜΑ έναντι της κρίσης και των όσων συνεπάγεται για την ασφαλιστική αγορά, αλλά και για μια σειρά ανοικτών ζητημάτων, καθ΄ όλα σημαντικών το σύνολό τους, όπως η εξυγίανση της ασφαλιστικής βιομηχανίας που όσο τρέχει ο χρόνος τόσο πιο επίπονη θα γίνεται για τις εταιρίες, τους διαμεσολαβούντες και τους ασφαλισμένους, η κατάργηση της Επ.Ε.Ι.Α. και η μεταφορά της εποπτείας στην Τράπεζα της Ελλάδος, η εφαρμογή του Solvency II, η ίδρυση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, η αύξηση της συμμετοχής του κλάδου στο ΑΕΠ και το άνοιγμα της σχετικής αγοράς στα Επαγγελματικά Ταμεία.

Στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, αναμένεται να αναφερθεί στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου κατά τη διετία που προηγήθηκε, όπως και στις προοπτικές των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση, αλλά και να επισημάνει τις προκλήσεις του μέλλοντος και το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο ΣΕΜΑ ώστε να αναβαθμίσει περαιτέρω τη θέση και το ρόλο του στην ασφαλιστική αγορά.