Τ. Χατζηθεοδοσίου: Μόνο μέσα από τα κλαδικά όργανα μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη διαμεσολάβηση

Ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Εκτελεστικό Μέλος & Γενικός Διευθυντής της Mega Brokers συμμετέχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, το οποίο αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2019. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου κατανοώντας ότι για να μπορέσει ο Σύνδεσμος να εκπληρώσει τους στόχους και τις απαιτήσεις των Μεσιτών Ασφαλίσεων χρειάζεται κάθε δυνατή, ενεργή και ουσιαστική στήριξηδήλωσε υποψηφιότητα στις εκλογές και μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε ψήφους. Με αφορμή αυτήν τη νέα του ενασχόληση,  ο κ. Χατζηθεοδοσίου παρέθεσε συνέντευξη στο insuranceforum.gr και τον Αντώνη Αντωνόπουλο.

Κύριε Χατζηθεοδοσίου,

 Πώς πήρατε την απόφαση να δηλώσετε υποψηφιότητα στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ;

ΤΧ: Ο ίδιος ο  ΣΕΜΑ είναι ένας σύνδεσμος με μακρά ιστορία και έχει χτιστεί από πολύ σημαντικά πρόσωπα του κλάδου μας. Είναι λοιπόν τιμή να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο όργανο.

Ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω είναι διότι πιστεύω πως μόνο μέσα από τα κλαδικά όργανα μπορούμε να διεκδικούμε τα αιτήματα των επιχειρήσεων μας. Μόνο μέσα από τα κλαδικά όργανα μπορούμε να κάνουμε οργανωμένες δράσεις για να αναβαθμίσουμε τη διαμεσολάβηση. Η σημερινή πραγματικότητα με τις συνεχείς αλλαγές σε κανονιστικό πλαίσιο, τεχνολογία και καταναλωτικές συνήθειες κάνουν την ενασχόληση με τους θεσμικούς φορείς σχεδόν αναγκαία για να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής των επιχειρήσεων μας στα νέα δεδομένα.

Η συμμετοχή στο ΣΕΜΑ είναι μια μορφή εθελοντικής προσφοράς. Χρειάζεται κανείς να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να νιώσω πως με την προσπάθεια μου έβαλα κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι σε όλα όσα έχουν γίνει τόσα χρόνια από τους συνάδελφους μου.

Με την εκλογή σας, και μάλιστα κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε ψήφους, πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τη φωνή του ΣΕΜΑ και πώς θα συνεισφέρετε στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο;

ΤΧ: Προσωπικά, πιστεύω πως ο ΣΕΜΑ χρειάζεται ενότητα μεταξύ των μελών του και είναι βασικός μου στόχος να συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι παλεύουμε όλοι μαζί για τη διαμεσολάβηση και να κατευθύνουμε την ενέργεια μας σε κλαδικές διεκδικήσεις. Ταυτόχρονα, στόχος είναι να έρθουν περισσότερα μέλη κοντά στον σύνδεσμο αλλά και παλιά μέλη που έχουν ίσως αποστασιοποιηθεί.

Ο ΣΕΜΑ έχει μια σειρά από προκλήσεις, όπως οι σημαντικές αλλαγές σε παγιωμένα, μέχρι σήμερα, θέματα για τους Μεσίτες που φέρνει η IDD.  Το Compliance των εταιρειών διαμεσολάβησης έχει αυξηθεί σημαντικά και τα μέλη μας έχουν ανάγκη από υποστήριξη. Επίσης, θα ήθελα ο ΣΕΜΑ να αποκτήσει πιο στενή σχέση με την πολιτεία για τα ζητήματα του κλάδου αλλά και πιο στενή σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο εκτός ασφαλιστικής αγοράς.

Η συνέχεια στο Insuranceforum.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*