Ένα παπούτσι βύθισε τη μετοχή της NIKE και ανοίγει δρόμο για ασφαλιστική αποζημίωση (video)

Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όταν «ανοίγει» μέσα σε δευτερόλεπτά το παπούτσι ενός διάσημου αθλητή, έρχεται γρήγορα ο λογαριασμός.

Η μετοχή της Nike Inc υποχώρησε σχεδόν 2% την περασμένη βδομάδα, καθώς το αριστερό παπούτσι Nike που φορούσε ο αναδυόμενος αστέρας του μπάσκετ Ζιον Ουίλιαμσον, άνοιξε στη μέση μέσα σε 33 δευτερόλεπτα αγώνα του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος NCAA, μεταξύ του Duke University και της Βόρειας Καρολίνας.

Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής υπέστη διάστρεμμα στο δεξιό του γόνατο, σύμφωνα με τον προπονητή του.

Εάν ο Zion Williamson του πανεπιστημίου Duke χάσει την ευκαιρία να μεταπηδήσει από το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στο επαγγελματικό NBA στο αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω του τραυματισμού στο γόνατο που υπέστη, θα μπορούσε να απαιτήσει αποζημίωση ενεργοποιώντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο απώλειας 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην «εμπορική αξία» του.

“Θα μπορούσε να είναι μία κλασική περίπτωση αστικής ευθύνης προιόντος εάν ο κ. Williamson υποφέρει από οποιοδήποτε τραυματισμό. Το συγκεκριμένο προϊόν είχε σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη σε αθλητές και είναι σαφές ότι απέτυχε το σκοπό του” επισημαίνει η εταιρεία Edelsteins.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο πρωτοετής φοιτητής θεωρείται εξαιρετικό ταλέντο στο μπάσκετ, καθώς χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους εμπειρογνώμονες ως το φαβορί για την πρώτη θέση της λίστας των υποψηφίων προς μεταγραφή από το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στο NBA τον ερχόμενο Ιούνιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*