Εκστρατεία ενημέρωσης για τις Α΄ Βοήθειες

Ανοιχτή εκδήλωση στο κοινό διοργανώνουν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. (αίθ. «Μανώλης Αναγνωστάκης», Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσ/νίκης) η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης,  με την υποστήριξη του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Στόχος είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στη σημασία της παροχής Πρώτων Βοηθειών και συγκεκριμένα στα βασικά βήματα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, παρουσία Ιατρών Εντατικής Θεραπείας, θα δείξουν στους πολίτες που θα συμμετέχουν βασικά βήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν μεταφέροντας το μήνυμα «Πρώτες βοήθειες: Εντατικά Μαθήματα Ζωής», οι Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς.

Η εκδήλωση αποτελεί τον 1ο σταθμό της ενημερωτικής εκστρατείας της ΕΕΕΘ με τίτλο «ΜΕΘ: Εντατικά Μαθήματα Ζωής», στο πλαίσιο της ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με τη σημασία και το ρόλο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην επιβίωση των Ασθενών.