Συνένωση και ανάπτυξη, οι πρώτες προτεραιότητες της ERGO

Δύο βασικές προτεραιότητες θέτει η διοίκηση της Ergo μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Πειραιώς. Καταρχήν τη λειτουργική συνένωση των δύο εταιρειών και εν συνεχεία την ανάπτυξή της στον κλάδο Υγείας.

Όπως τονίζουν στο IW υψηλόβαθμοι παράγοντες της Ergo Ασφαλιστική, σε αυτή τη φάση θα επιδιωχθεί η λειτουργική ταύτιση της των δύο εταιρειών, για την οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο χρόνος που θα απαιτηθεί. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, αναφέρεται χαρακτηριστικά, στόχος της Ergo είναι όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες να κυλήσουν ομαλά, αλλά σε γρήγορος χρόνους.

Σημαντικό ρόλο στο πως θα κινηθούν οι δύο εταιρείες θα διαδραματίσει βέβαια και η Τράπεζα της Ελλάδος, που ως εποπτεύουσα αρχή θα κληθεί να δώσει μια σειρά από εγκρίσεις.
Σημειώνεται ότι το ενοποιημένο σχήμα των δύο ασφαλιστικών διαθέτει περί τους 4.000 κωδικούς συνεργατών προερχόμενους από την ΑΤΕ Ασφαλιστική και το agency system της Ergo.
Σε ότι αφορά τα σχέδια της Ergo για την επέκτασή της στον κλάδο Υγείας, οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι θα αρχίσουν άμεσα να σχεδιάζουν τη στρατηγική τους, ώστε χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος η εταιρεία να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το δίκτυο της ΑΤΕ Ασφαλιστική, με την προοπτική της επέκτασής του, καθώς και της απόκτησης νέων – μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς.
Σημειώνουν, τέλος, ότι πρόθεσή τους είναι να αποσύρουν σταδιακά από την αγορά το σήμα της ΑΤΕ Ασφαλιστική και να βασίσουν όλα τα σχέδια ανάπτυξης στο brand της Ergo.