International Life: Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου ζωής στην Εθνική

Υπογράφηκε στο χθεσινό ΔΣ η συμφωνία μεταφοράς του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική, βάζοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα που υπήρχε κατά το α΄ εξάμηνο του 2016.

Eπιβεβαιώθηκαν έτσι οι πληροφορίες του Insurance World που ανέφεραν ότι η συμφωνία της Εθνικής ΑΕΓΑ με την International θα ολοκληρωνόταν άμεσα. Η διαδικασία της ολοκλήρωσης και του due diligence είχαν ολοκληρωθεί από τις αρχές Ιουνίου και πλέον μετά τις χθεσινές υπογραφές προχωρά η διαδικασία μεταβίβασης του 70-80% του χαρτοφυλακίου ζωής της International  Life στην Εθνική Ασφαλιστική.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας τίθεται τέρμα και στο σκηνικό της  διεκδίκησης συμβολαίων από άλλες εταιρείες, που είχε αρχίσει να γίνεται ανησυχητικό το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, η  ολοκλήρωση της συμφωνίας σηματοδοτήθηκε και από την επιστολή του Γ. Μαυρέλλη στα τέλη Μαΐου, ο οποίος δήλωνε ότι ολοκληρώθηκε η αποστολή του στην εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι η μεταβίβαση θα γίνει χωρίς καταβολή ούτε ενός ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική.

Η συμφωνία θα περάσει από την Τράπεζα της Ελλάδος και μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να μεταβιβαστεί το χαρτοφυλάκιο των περίπου 15.000 συμβολαίων.

N. Σακ.