Οργανώνονται οι ΕΠΥ

Οργανώνονται και συνδικαλιστικά οι Εταιρείες Ελεύθερης Παροχής (ΕΠΥ) προκειμένου να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, έχοντας διαπιστώσει ότι η καθοδική πορεία της οικονομίας ευνοεί την παρουσία τους στον κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, από ένα σύνολο περίπου 15 ΕΠΥ, αποφάσισαν να συγκροτήσουν Σύνδεσμο για την εκπροσώπησή τους στα κοινά της αγοράς. Τις ημέρες αυτές μάλιστα πραγματοποιούν τις πρώτες μεταξύ τους επαφές, ώστε να οργανώσουν τη δράση τους και κυρίως τον κοινό τους φορέα.

Πρόκειται για εξέλιξη που μόνο τυχαία δεν είναι, αφού πηγές του IW αναφέρουν ότι το 2015 αποτέλεσε για τις ΕΠΥ μια από τις καλύτερες χρονιές, δεδομένου ότι η παραγωγή τους σε σύνολο κατέγραψε άνοδο 40%, σε έναν κλάδο όπως οι ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, ο οποίος συνεχίζει με έντονους ρυθμούς την πτωτική του πορεία. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν μάλιστα ότι στην πλειονότητά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες έκλεισαν την περυσινή χρήση με απώλειες από -3% έως και 20%.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν, στο μεταξύ, ότι το όλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιες θα είναι οι πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του υπό συγκρότηση φορέα, αλλά και το πώς θα επιλέξει να αντιδράσει –βλέπε απαντήσει- η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η οποία μέχρι και σήμερα δεν δέχθηκε να εντάξει στις τάξεις της εκπροσώπους από τις εν λόγω εταιρείες.