Π.Τσίμας: Ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με ομιλητή τον διακεκριμένο δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 80 εκπρόσωποι της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

 

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Τσίμας εστίασε στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη γενικότερα.

 

Συγκρίνοντας χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετώπισαν κρίσεις χρέους, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους κατά την κρίση του η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δέσμια μνημονίων, μέτρων λιτότητας και παρατεταμένης ύφεσης σε αντίθεση με την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία που κατάφεραν να επανακάμψουν μετά από την εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας.

0061

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί η παρούσα κατάσταση, στη στρατηγική για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανάγκη για επενδύσεις, το ρόλο της συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κ.ά.

 

Σε σχέση με την Ιδιωτική Ασφάλιση τόνισε την ανάγκη η αγορά να εργαστεί για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης αλλά και την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό.

 

Την εκδήλωση αυτή υποστήριξαν οι Εταιρίες :

  • “CARPENTER TURNER” – Πλατινένιος Χορηγός,
  • “MATRIX BROKERS A.” – Χρυσός Χορηγός,
  • “AIG”, “AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ”, “ΕΘΝΙΚΗ”,

“INTERASCO”, “INTER PARTNER ASSISTANCE” – Ασημένιοι Χορηγοί,

  • “ΙΝΤΕRAMERICAN” – Μεγάλος Χορηγός,
  • “ΑΟΝ BENFIELD” – Χορηγός.