I. Παντελίδης-Δικηγορική Εταιρεία: Ελληνική εκπροσώπηση στο δίκτυο Insurance Lex

[starbox] To δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Παντελίδη είναι το πρώτο ελληνικό δικηγορικό γραφείο που εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο Insurance Lex.

O κ. Παντελίδης αναφερόμενος στο δίκτυο δηλώνει ότι ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Γραφείων Insurance Lex είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο δικηγορικών γραφείων που έχει ως στόχο την διεθνή συνεργασία και την επέκταση των εργασιών κάθε γραφείου στο εξωτερικό.

Η φιλοσοφία είναι αντίβαρο στα διεθνή μεγάλα δικηγορικά γραφεία οι οποίες λειτουργούν με τυποποιημένες μορφές δραστηριοτήτων ενώ εμείς αναλαμβάνουμε πιο περίπλοκες υποθέσεις. Τα δικηγορικά γραφεία που συμμετέχουν στο δίκτυο Insurance Lex διακρίνονται από τις κοινές πρακτικές τους με στόχο την συνεργασία, έχουν παρόμοια νομική συμπεριφορά και φιλοσοφία και σε αρκετές περιπτώσεις παρεμφερείς τιμολογήσεις.

Ο βασικός τομέας δράσης είναι οι ασφαλιστικές διαφορές αλλά υπάρχουν και άλλοι τομείς όπως τραπεζικές διαφορές, βιομηχανικές, ευρύτερες επιχειρήσεις και βεβαίως ιδιώτες.

Η διεθνοποίηση των συναλλαγών δημιουργεί την ανάγκη επέκτασης δραστηριοτήτων σε ξένες χώρες. Η ανάγκη αυτή είναι εμφανής κυρίως σε έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και χρειάζονται μία άμεση εκπροσώπηση για τα θέματά τους. Η εταιρεία εκπροσωπεί όλους τους κλάδους στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.