«Μπαλώνεται» το πρόβλημα στις ΜΕΘ

Μετά το σήμα SOS που εξέπεμψε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), σύμφωνα με την οποία εκπνέουν οι συμβάσεις 170 νοσηλευτών, που έχουν τοποθετηθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΜΕΘ, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, το Υπουργείο Υγείας δίνει μια λύση «γέφυρα» στο πρόβλημα.
Με επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, η ΕΝΕ προειδοποιεί πως η εκπνοή των συμβάσεων των Νοσηλευτών αυτών έχει αρχίσει από την 1η Οκτώβρη.
Μάλιστα, 20 νοσηλευτές φέρονται να έχουν περάσει την πόρτα της εξόδου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι 150.
«Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, έχει από καιρό προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τη δημόσια υγεία η λήξη των συμβάσεων των εν θέματι νοσηλευτών, μιας και δεκάδες κλίνες μοιραία θα κλείσουν, μεγαλώνοντας τον ήδη μεγάλο αριθμό των ανενεργών κρεβατιών των μονάδων εντατικής θεραπείας».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Virus, εντός της εβδομάδας θα υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις, όσων νοσηλευτούν λήγουν αυτό το διάστημα, Με στόχο μια μόνιμη λύση, σύντομα πρόκειται να προκηρυχθούν περίπου 500 θέσεις, μεταξύ αυτών και μόνιμοι νοσηλευτές

ΠΗΓΗ: virus.com.gr