Ξεπερνούν τις 165 χιλ. οι εφαρμογές υγείας για κινητά

Πάνω από 165.000 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των εφαρμογών για την υγεία που διατίθεται μέσω κινητών τηλεφώνων, με τη βιομηχανία να «επενδύει» σημαντικά στον τομέα της νέας τεχνολογίας.
Σύμφωνα με μελέτη της IMS Institute for Healthcare Informatics μία στις δέκα εφαρμογές έχει πλέον τη δυνατότητα να συνδεθεί με μια συσκευή ή αισθητήρα, παρέχοντας βιοανάδραση και ενδείξεις – δεδομένα φυσιολογικής λειτουργίας του ασθενούς.
Όπως μεταδίδει το Pharmafile, σχεδόν το ένα τέταρτο των εφαρμογών για τους καταναλωτές εστιάζουν πλέον στην κατηγορία των χρόνιων ασθενειών και τη διαχείριση της θεραπείας, ενώ τα 2/3 στην κατηγορία fitness και ευεξία.
Στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, το ποσοστό των εφαρμογών (apps) για την υγεία, που έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με τα κοινωνικά δίκτυα, αυξήθηκε από 26% σε 34%. Ωστόσο, μόλις το 12% των συγκεκριμένων εφαρμογών αντιπροσωπεύουν το 90% όλων των downloads, με σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των downloads να δημιουργείται από μόλις 36 εφαρμογές.
Η βιομηχανία καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να τεκμηριώσει επαρκώς την αξία των mHealth εφαρμογών. Η πλειοψηφία των μελετών μέχρι σήμερα εστιάζουν στη χρήση των app’s και όχι στην αποτελεσματικότητα τους, όσον αφορά τη βελτίωση της υγείας των ασθενών ή τη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης.

ΠΗΓH: virus.com.gr