Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις από την Δευτέρα

[starbox] Kαθίζηση ασφαλιστικών δραστηριότητων και πωλήσεων κατά 90% εμφανίζουν οι ασφαλιστικές από την προηγούμενη εβδομάδα μετά το bank holiday και το κλίμα οικονομικής ανασφάλειας που υπάρχει στη χώρα. Οι 3 πρώτες ημέρες της εβδομάδας με τις τράπεζες κλειστές οδήγησαν ουσιαστικά και σε δραματική υποχώρηση πωλήσεων.

Τα προιόντα unit linked έχουν σταματήσει πωλήσεις αφού βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις τράπεζες, μικρό αριθμό πωλήσεων εμφανίζουν τα νοσοκομειακά προιόντα ενώ πτώση μέχρι 90% εμφανίζουν οι πρωτασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Οι μητρικές ξένες πολυεθνικές βρίσκονται σε καθημερινή επαφή 2-3 φορές την ημέρα με τηλεδιασκέψεις με τα παραρτήματα στην Ελλάδα και όλες οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα έχουν βγάλει plan B ανάλογα με κάθε εξέλιξη. Κοινή αναφορά όλων των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα είναι ότι ακόμη και εάν υπάρχει Grexit , δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την χώρα αλλά θα αλλάξουν τις προτεραιότητές τους.

Σε ότι αφορά τα διαθέσιμα των ξένων ασφαλιστικών εταιρειών η άμεση ρευστότητα καλύπτει μόνο τις ανάγκες αποζημιώσεων σε ορίζοντα 7 εργάσιμων ημερών ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν μεταφερθεί με ηλεκτρονικά εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού. Oι ελληνικές εταιρείες έχουν “εγκλωβιστεί” από το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών , την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία πωλήσεων αλλά προσπαθούν να αντεπεξέλθουν ελέγχοντας τις ταμειακές ροές . Οι περισσότερες εταιρείες με ανακοινώσεις τους προτρέπουν τους ασφαλισμένους τους να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική (ebanking, phone banking) ή πιστωτικές κάρτες για να πληρώσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.