Το Insurancemarket.gr, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η INTERAMERICAN στηρίζουν τη νεανική επιχειρηματικότητα

Το insurancemarket.gr ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την INTERAMERICAN με στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα ονομάζεται “IDEA” και στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και νέων επιχειρηματικών μοντέλων που θα προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 6 μηνών και θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και χρησιμοποιούν αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις (κινητές συσκευές, wearables, internet of things) οι οποίες δημιουργούν μια «διασυνδεδεμένη» και συναρπαστική εμπειρία για τον πελάτη.

Στόχος του προγράμματος είναι δημιουργία ενός προϊόντος που θα αξιοποιηθεί στην ελληνική αγορά, δίνοντας λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις για υπηρεσίες φροντίδας της υγείας μέσα από τις τεχνολογικές δυνατότητες (e-health, e-care).
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, θα ακολουθήσουν σχέδια για συνταξιοδοτικές ανάγκες καθώς και για υπηρεσίες σχετικές με περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητο, κατοικία), πάντα με βάση τη χρήση έξυπνων εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας και πληροφορικής.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 φάσεις:
Η 1η φάση του προγράμματος περιλαμβάνει τη σύνθεση των ομάδων εργασίας, το mentoring και την εξοικείωση με τεχνικές δημιουργικότητας.
Ακολουθεί η 2η φάση στην οποία γίνεται ο σχεδιασμός των βασικών στοιχείων του επιχειρηματικού μοντέλου και της υπηρεσίας.

Στην 3η φάση γίνεται η υποστήριξη της υλοποίησης των ιδεών που θα προκριθούν στο πλαίσιο του αντικειμένου του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τέλος, η 4η φάση του προγράμματος αφορά βασικά θέματα που πρέπει κανείς να κατανοήσει ώστε να μετατοπιστεί από το prototype στην πραγματική υλοποίηση.

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό για νέους έως 35 ετών που διαθέτουν γνώσεις τεχνολογίας και επιχειρηματικό πνεύμα και θέλουν να αναπτύξουν ικανότητες σχεδίασης και υλοποίησης καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων και θα προσφέρει σημαντικής αξίας πρακτική εμπειρία στους συμμετέχοντες. Εμείς βάζουμε τεχνογνωσία, υποδομές, εκπαίδευση και ιδέες, το μόνο που χρειάζεται είναι ικανότητες και διάθεση για δουλειά!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και την online υποβολή συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση . idea.aueb.gr