Μήνυμα ευγνωμοσύνης, ενότητας αλλά και υπόσχεσης δυναμικών διεκδικήσεων απευθύνει ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ Ηλίας Τσολάκης με αφορμή την ολοκλήρωση της τελευταίας ΓΣ και την επανεκλογή του:
Αγαπητοί μου Πρόεδροι και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην ΠΟΑΔ ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη την Ελλάδα, θέλω με την παρούσα δημοσίευση να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή σας στην ολοκλήρωση των εργασιών της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Σέρρες στις 18/1/2026.
Η ενότητα αποτελεί για όλους μας θεμέλιο λίθο για όσα όλοι μαζί επιδιώκουμε. Ως κλάδος βρισκόμαστε στο επίκεντρο πολλών διενεργειών και ζυμώσεων και μόνον ενωμένοι χωρίς λεονταρισμούς θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
Ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη που δέχθηκα από το σύνολο των μελών μας στην επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για την επόμενη τριετία 2026-2029 και υπόσχομαι να πράττω όσα πρεσβεύει ο ρόλος μου προς όφελος του συνόλου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Ζούμε σε μια εποχή όπου ο μέσος επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αγωνιά για το μέλλον του αφού καθημερινά αντιμετωπίζει προβλήματα που τον φέρνουν αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις, προκλήσεις που κατακερματίζουν την καθημερινότητα του και τους στόχους του.
Η ΠΟΑΔ όπως μέχρι σήμερα έτσι και στο μέλλον θα βρίσκεται δίπλα του αρωγός και διεκδικητής όσων θεμάτων προκύπτουν.
Ως το μοναδικό δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσωπώντας δεκαοκτώ πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου μας πανελλαδικά, οι κοινές προσλαμβάνουσες που έρχονται εις γνώση μας και τα θέματα που απασχολούν το σύνολο των μελών μας είναι πρώτον η αδικαιολόγητη εχθρική αντιμετώπιση που λαμβάνουμε από πλευράς των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο ζήτημα μειώσεων των αμοιβών μας από τον κλάδο υγείας χρησιμοποιώντας σαν λόγο τα υψηλά κόστη των κλινικών, και δεύτερον της καταστρατήγησης όρων των ασφαλιστικών συμβάσεων.
Μέχρι σήμερα ο διάλογος και η καλή διάθεση από πλευράς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επικαλύπτεται από γενικές και αόριστες τοποθετήσεις, η ανοχή που δείχνουμε δεν μπορεί να εκληφθεί σαν αδυναμία να διεκδικήσουμε όσα θεωρούμε κόκκινη γραμμή.
Τελειώνοντας είναι φρόνιμο να μη χρησιμοποιείται ούτε ο πελάτης ούτε ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής σαν πολιορκητικός κριός από πλευράς των ασφαλιστικών εταιρειών στις μεταξύ τους σχέσεις με τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.
Εύχομαι πολύ σύντομα οι εμπλεκόμενοι φορείς στα μείζοντα θέματα που μας απασχολούν να βρουν μια λύση με διάρκεια προς όφελος του Έλληνα ασφαλισμένου.
Εμείς θα παρακολουθούμε στενά και με πίεση για το ιδανικό αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστώ
Τσολάκης Ηλίας













