back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026

Με θετικά αποτελέσματα, καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες η ΓΣ της Syndea

Tην 47η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της πραγματοποίησε η Syndea στις 26 Ιουνίου. Στους Μετόχους απευθύνθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστας Καραμανλής, ο CEO και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Ζορμπάς και ο Οικονομικός Διευθυντής Στέλιος Μαρούτσης, ενώ Πρόεδρος της ΓΣ εκλέχτηκε ο Αλέξανδρος Κοντός.

- Advertisement -

Στην ομιλία που απηύθυνε στους Συνέδρους ο Πρόεδρος του ΔΣ επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2025 ήταν έτος προσαρμογής, καθώς η Πολιτεία, η ΕΕ και οι εποπτικές αρχές αναγνώρισαν τον κρίσιμο ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης ως μηχανισμού πρόληψης και ανθεκτικότητας.

»Σε διεθνές επίπεδο, το ΑΕΠ παρέμεινε στο 3,3% λόγω αντίρροπων δυνάμεων, με την αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ, και την αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση των εμπορικών συμφωνιών να επιδρούν αρνητικά και να εξασθενούν την ευνοϊκή επιρροή των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών συνθηκών και της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

- Advertisement -

»Στην Ευρωζώνη, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4%. Στην Ελλάδα, η ασφαλιστική αγορά ενισχύθηκε, με τα ίδια κεφάλαια να ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ και την παραγωγή ασφαλίστρων να φτάνει τα 6,01 δισ. ευρώ, με αύξηση 5,6%.

»Η εφαρμογή του κανονισμού DORA ενίσχυσε την κυβερνοασφάλεια, την επιχειρησιακή συνέχεια και την ανθεκτικότητα. Η κλιματική αλλαγή έγινε βασικός ασφαλιστικός κίνδυνος, ενώ η αγορά αυτοκινήτου και υγείας ανέδειξαν την ανάγκη για ολοκληρωμένες λύσεις.

»Ειδικότερα στον κλάδο υγείας, η αυξανόμενη πίεση στα δημόσια συστήματα περίθαλψης και η συνεχής αύξηση του κόστους υγείας επιβεβαιώνουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση καλείται να αναλάβει ακόμη πιο ουσιαστικό συμπληρωματικό ρόλο. Ωστόσο, απαιτούνται πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συστήματος και θα περιορίσουν τις υπερβολικές χρεώσεις, ώστε η ιδιωτική περίθαλψη να παραμείνει προσβάσιμη στους πολίτες».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι η Syndea επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην εκπαίδευση, στην εξωστρέφεια, και με συνέπεια χτίζει ένα ισχυρό, σύγχρονο και ανθρώπινο ασφαλιστικό μέλλον. Παρούσα, συνεπής και ενεργή, με σεβασμό στην ιστορία της, πίστη στις αξίες της και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της, υπογράμμισε, η εταιρεία συνεχίζει μια σύγχρονη πορεία με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο CEO Δημήτρης Ζορμπάς ανέλυσε τα παραγωγικά στοιχεία της Syndea αναφέροντας ότι η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε 30,38 εκατομμύρια ευρώ για το 2025, καταγράφοντας αύξηση για μια ακόμη χρονιά.

Ο κ. Ζορμπάς σχολίασε επίσης το γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, λέγοντας ότι εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα και σύνθετες προκλήσεις. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η άνοδος του αντασφαλιστικού κόστους, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού αναδιαμορφώνουν το τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση των κινήτρων για ασφάλιση και η μεταβολή των αναγκών και των προσδοκιών των πελατών δημιουργούν νέες προοπτικές για τον κλάδο. Η αποτελεσματική διαχείριση αυτών των παραγόντων αποτελεί προτεραιότητα για τη Syndea, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις. 

Στρατηγική προτεραιότητα για τη Syndea, όπως τόνισε, είναι η επένδυση σε ψηφιακό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις εργασίες της. Το νέο μηχανογραφικό θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2027, ανακοίνωσε, και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη της εταιρείας για την πολύτιμη στήριξή τους.

Τέλος, ο Οικονομικός Διευθυντής Στέλιος Μαρούτσης αναφέρθηκε στα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της Syndea, αποτυπώνοντας τη χρηματοοικονομική ευρωστία της εταιρείας.

Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν με τη διά ζώσης παρουσία τους εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ελληνικών συνεταιριστικών ενώσεων, καθώς και άλλα μέλη των κορυφαίων ασφαλιστικών επιχειρήσεων της Γαλλίας (MACIF), της Ιταλίας (UNIPOL) και του Βελγίου (P&V) μέσω live streaming.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Syndea για τρίτη χρονιά στο ΕΕΑ Athens Run!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Syndea έδωσε το «παρών» ως χορηγός στο ΕΕΑ ATHENS RUN 2026, τον 3ο αγώνα δρόμου που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Syndea: Στο επίκεντρο η ιδιωτική ασφάλιση υγείας  με τα προγράμματα Synet Health

Στην ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε φροντίδα και αποκατάσταση εστιάζει η Syndea μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης υγείας Synet Health

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Διπλή διάκριση της MEGA BROKERS στο 29ο Συνέδριο της SYNDEA στη Βουδαπέστη

Η MEGA BROKERS απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις στο 29ο Συνέδριο της SYNDEA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πίστη στον Θεσμό της Αιμοδοσίας! 

Όταν πιστεύεις στον Άνθρωπο, τότε κάθε σου βήμα, κάθε σου ενέργεια είναι Ανθρωποκεντρική!

Στις 3 Νοεμβρίου η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ανοίγει τον διάλογο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της νέας εποχής

Με κεντρικό θέμα «Από την Αβεβαιότητα στην Ανθεκτικότητα – Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στη Νέα Εποχή»

Ξένοι μέτοχοι και ελληνική ασφαλιστική αγορά: Τι καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ για το 2024

Τη διάσταση της ξένης επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα αναδεικνύουν τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής

Ο Φώτης Πουλής αναλαμβάνει Διευθυντής Ανάπτυξης στον «ΠΑΝΟΡΜΟ»

Σε νέα επαγγελματική θέση στον Συνεταιρισμό Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» περνά ο Φώτης Πουλής

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

O ΠΣΑΣ για τον «Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων(Α.Ε.Λ.Α.)»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), εκπροσωπώντας θεσμικά το σώμα των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη χώρα

Πίστη στον Θεσμό της Αιμοδοσίας! 

Όταν πιστεύεις στον Άνθρωπο, τότε κάθε σου βήμα, κάθε σου ενέργεια είναι Ανθρωποκεντρική!

CrediaBank: Ενέκρινε η Γ.Γ. Εμπορίου τη συγχώνευση με απορρόφηση της Europe Holdings

Την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings από την CrediaBank προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Στις 3 Νοεμβρίου η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ανοίγει τον διάλογο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της νέας εποχής

Με κεντρικό θέμα «Από την Αβεβαιότητα στην Ανθεκτικότητα – Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στη Νέα Εποχή»

Το ελληνικό «φιλότιμο» ως θεμέλιο της σύγχρονης ηγεσίας

Υπάρχουν λέξεις που δύσκολα μεταφράζονται, όχι επειδή δεν υπάρχουν αντίστοιχες έννοιες σε άλλες γλώσσες, αλλά επειδή συμπυκνώνουν έναν ολόκληρο