Tο φετινό Insurance Conference αναδεικνύει και αναλύει όλα όσα συμβαίνουν ήδη στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.
Το 18th Insurance Conference #inco25, θα διοργανωθεί στις 26 Ιουνίου 2025, από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο είναι με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.
Ομιλία με τίτλο: «Μία σύντομη ματιά στη δική μας αγορά αλλά και στο διεθνές περιβάλλον γύρω από τον εξειδικευμένο κλάδο της Νομικής Προστασίας και γενικότερα» παρέθεσε ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO, ARAG Hellas.
Μίλησε για τα χαρακτηριστικά και το αποτύπωμα της αγοράς, το διεθνές περιβάλλον για τους νέους ανθρώπους, αλλά και για την Νομική Προστασία.
Aνέφερε μεταξύ άλλων:
Όλοι γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της αγοράς. Κατά κανόνα πάγια, αλλά κατά καιρούς συναντώνται με νέα στοιχεία, μία επικαιροποίηση. Νέο στοιχείο είναι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Άλλο χαρακτηριστικό είναι μία νοοτροπία που προωθεί μια κουλτούρα φθηνού ασφαλίστρου. Κλασικό χαρακτηριστικό είναι το μέλημα όλων μας να κοιτάμε την συμβολή των ασφαλίστρων στο ΑΕΠ, αλλά η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μ.ο. είναι απογοητευτική. Ο εναγκαλισμός της ασφαλιστικής ιδέας έγινε από την κυβερνητική ηγεσία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρώ ότι δυο τουλάχιστον πράγματα πρέπει να αλλάξουν: ο παραλογισμός όταν ο μέσος Έλληνας καταναλωτής κρατά ένα ασφαλιστήριο να θεωρεί ότι είναι σαν λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι η ανάγκη για το αγαθό της πρόληψης. Η παράνοια πρέπει να σταματήσει. Το δεύτερο είναι ότι χωρίς το δέλεαρ της προμήθειας δεν θα υπήρχε στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι επιμόνως να εισηγηθούμε η ιδιωτική ασφάλιση να γίνει μάθημα στα σχολεία, να γίνουν οι νέοι διεθνείς πολίτες. Η γενιά ΒΗΤΑ είναι άλλη από εμάς, είναι η γενιά της ΑΙ. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εργαλείο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά. Ο 21ος αιώνας έφερε μαζί του τη λέξη πολυκρίση. Οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν τους βομβαρδίζουμε με απαιτήσεις τίτλων κτλ. Λάβετε υπόψιν ότι το 35% των Ελλήνων απόφοιτων βρίσκουν δουλειά στο κομμάτι που σπούδασαν. Αρχές του 70’ η ARAG και η DAS έφεραν την Νομική Προστασία. Ακούστηκαν τότε ότι οι γερμανικές εταιρείες ήρθαν να πάρουν τις δουλειές Ελλήνων δικηγόρων. Εγώ ήμουν μάρτυρας πολλών δικαστηρίων τότε. Διανύθηκε έκτοτε μια πορεία 50 χρόνων.
Photo Credits
Ελένη Παπαδάκη/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι