back to top
31.6 C
Athens
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025

Η ανακύκλωση της αγοράς και τα συγχωροχάρτια

Όλα ανακυκλώνονται στην αγορά. Τα διαζύγια των τραπεζών με τις ασφαλιστικές δεν άντεξαν στον χρόνο, μπήκαν στον μηχανισμό της ανακύκλωσης και βγήκαν με άλλο πρόσωπο.

Ασφαλιστικές και τράπεζες ξαναδίνουν όρκους βαθιάς πίστης με στόχο οι τράπεζες να εκμεταλλευτούν ότι μπορούν και να αυξήσουν τα έσοδα τους.

- Advertisement -

Οι στρεβλώσεις με τα ασφάλιστρα υγείας δεν τιθασεύτηκαν ποτέ, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια, ευνοούμενες από το μονοπωλιακό καθεστώς, μάλιστα πολύ χειρότερες.

Τα 350.000 ανασφάλιστα κυκλοφορούν στους δρόμους, μία και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις παραμένουν κολλημένες.

- Advertisement -

Συζεύξεις τραπεζών με ασφαλιστικές – το πρόσφατο παράδειγμα της γειτονικής μας Κύπρου

Πριν 10 χρόνια δαιμονοποιήθηκαν οι τράπεζες που είχαν θυγατρικές ασφαλιστικές. Τελευταία, πήραν τα συγχωροχάρτια και επαναλαμβάνουν όσα ξέρουν να κάνουν καλά.

Ας πάμε πίσω στον Απρίλιο, στην γείτονα μας χώρα, η  εξαγορά της CNP Ασφαλιστικής από την Ελληνική Τράπεζα αντί του ποσού των 182 εκατομμυρίων ευρώ μας λέει πολλά. Την περασμένη εβδομάδα ήλθε η Πειραιώς και επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της ότι ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική.

Κανείς δεν το περίμενε και ακόμα και τώρα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα εμπόδια μπορεί να είναι ανυπέρβλητα. Η Πειραιώς δεν έχει καταθέσει ακόμα δεσμευτική προσφορά, αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι αν αυτό που γίνεται  με στόχο το οικονομικό όφελος έχει στόχο και το κοινωνικό όφελος και το όφελος των ασφαλισμένων.

Συγχωροχάρτια και στα νοσήλια

Τα προβλήματα με τα νοσήλια και τα ασφάλιστρα υγείας ανακυκλώνονται.  Εσκασαν και πάλι και βγήκαν στην επιφάνεια. Παρά τις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει πριν δέκα περίπου χρόνια, η κατάσταση χειροτέρευσε μία και οι κανόνες του μονοπωλίου  στην ιδιωτική υγεία το ευνοούν.  Τι έγινε για να μην ανακυκλωθούν; εφαρμόστηκαν στα ιατρικά πρωτόκολλα, έγιναν νέες επενδύσεις σε κλίνες;  Τα προβλήματα ενισχύθηκαν από τις ιδιωτικές κλινικές. Τα συγχωροχάρτια μοιράζονται από την κυβέρνηση. Οι ασφαλιστικές βρέθηκαν  απολογούνται στην θέση άλλων.

Ανακυκλώσεις μηχανισμών

Τα ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν, χωρίς να φοβούνται ότι θα εντοπιστούν, αφού δεν δουλεύει ο μηχανισμός ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Οι πολιτικοί ανακυκλώνουν τα λόγια τους.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά μόνο αυτά αρκούν ώστε η ασφαλιστική αγορά να έχει το 2025 πολλά προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει μόνο της. Τα συγχωροχάρτια δεν δίνουν λύση, κρύβουν το πρόβλημα. Η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να ασκήσει με νέους τρόπους πιέσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες – Αυτόματη άντληση στοιχείων από 118 τράπεζες και οργανισμούς

Βήμα που ενισχύει τη διαφάνεια και ταυτόχρονα διευκολύνει τη διαδικασία, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της ψηφιακής διακυβέρνησης

Κάποιο «ιατρικό» ψάχνει ασφαλιστικά τέρματα να βάλει γκολ

Ετοιμάζονται οι ασφαλιστικές να εκδώσουν νέα προγράμματα  μετά από συμφωνία μαζί Του; τι λέτε να κάνει η Generali;

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Για πόσο θα γίνεται ανεκτή η καταχρηστική συμπεριφορά των τραπεζών;

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουμε πολίτες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σχετικά με την απαράδεκτη τακτική των τραπεζών στο θέμα των προμηθειών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δεκάδες μέλη του ΠΣΑΣ μοιράζονται σκέψεις και ανησυχίες – Δυναμική ανταπόκριση στο πρώτο ερωτηματολόγιο

Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και το νέο ερωτηματολόγιο που τίθεται στη διάθεση των μελών του ΠΣΑΣ

Γ. Κεφαλογιάννης: «Εκρηκτικό μείγμα κλιματικής κρίσης, αμέλειας και εγκληματικής δράσης»

Για το κλιματικά δυσκολότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Main Event Sponsor η Allianz Κύπρου στο EuroBasket 2025

H Allianz δίνει το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος

Η πορεία της Ασφάλισης Υγείας & Ζωής στα στάδια της ζωής μας

Το σημαντικό δεν είναι να έχεις «κάποια» ασφάλιση, αλλά την κατάλληλη ασφάλιση, στη σωστή στιγμή της ζωής σου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δεκάδες μέλη του ΠΣΑΣ μοιράζονται σκέψεις και ανησυχίες – Δυναμική ανταπόκριση στο πρώτο ερωτηματολόγιο

Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και το νέο ερωτηματολόγιο που τίθεται στη διάθεση των μελών του ΠΣΑΣ

Γ. Κεφαλογιάννης: «Εκρηκτικό μείγμα κλιματικής κρίσης, αμέλειας και εγκληματικής δράσης»

Για το κλιματικά δυσκολότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Main Event Sponsor η Allianz Κύπρου στο EuroBasket 2025

H Allianz δίνει το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος

Στρατηγική συνεργασία ΚΕΤΕΚΝΥ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Υπογραφή μνημονίου

Ευρωπαϊκά προγράμματα τίθενται στον πυρήνα μιας συνεργασίας με όραμα την καινοτομία

ΠΙΣ: Εκρηξη αποχωρήσεων γιατρών από το ΕΣΥ

Τα μέτρα του 2024 όχι μόνο δεν απέδωσαν, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά επιδείνωσαν το ισοζύγιο του προσωπικού