20.6 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ο θεσμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης αποτελεί μία εμβληματική πρωτοβουλία

Η ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Accenture Ελλάδος, Δρ. Κυριάκου Σαμπατακάκη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το Οικοσύστημα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές Ανάπτυξης του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture Ελλάδος Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης αναφέρθηκε στα οφέλη που προέκυψαν για την εταιρεία του από την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, εστιάζοντας στην ικανοποίηση των εργαζομένων της, οι οποίοι έχουν πλέον την δυνατότητα να αποταμιεύουν.
Αναφέρθηκε επίσης και στην συμβολή τέτοιων εργαλείων στην υπόθεση του brain gain, δηλαδή της επιστροφής Ελλήνων εργαζομένων από το εξωτερικό.
Συνολικά, το βιβλίο του Δρ. Χρήστου Π. Νούνη με τίτλο «Το Οικοσύστημα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές Ανάπτυξης του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης» επιδιώκει να «φωτίσει» τον μικρόκοσμο του Οικοσυστήματος του 2ου Πυλώνα Ασφαλιστικής Προστασίας (Επαγγελματική Ασφάλιση), αναδεικνύοντας τα ζωτικά οφέλη του θεσμού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
Ο θεσμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης αποτελεί μία εμβληματική πρωτοβουλία συλλογικού χαρακτήρα των κοινωνικών εταίρων (εργοδότες και εργαζόμενοι), ο οποίος λόγω των ιδιαίτερων ιδεολογικών και επιχειρησιακών του χαρακτηριστικών δεν πρέπει να συγχέεται αφενός με τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης (υποχρεωτική και αυτοδίκαια κάλυψη), αφετέρου με τα ιδιωτικά (ομαδικά ή προσωπικά) συνταξιοδοτικά προγράμματα (προαιρετική κάλυψη), που σχεδιάζονται και διαχειρίζονται από επιχειρήσεις της ασφαλιστικής αγοράς.
Η σχετική ανάλυση προσεγγίζει την Επαγγελματική Ασφάλιση ως ένα εμπειρικά δοκιμασμένο μηχανισμό συστηματικής και μακροπρόθεσμης αποταμίευσης που διασφαλίζει την επάρκεια του συνταξιοδοτικού εισοδήματος και συμβάλλει στην κατοχύρωση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης μετά την αποχώρηση από την αγορά εργασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υψηλού επιπέδου παρεμβάσεις και ομιλίες στην 1η ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Υψηλού επιπέδου παρεμβάσεις και ομιλίες χαρακτήρισαν την 1η ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, που διεξάγεται σε μία περίοδο κομβικής σημασίας

ACCENTURE: Δεν αρκεί μόνο η αύξηση των δαπανών για την κυβερνοασφάλεια

Η πρόσφατη έρευνα της Accenture, με τίτλο “State of Cybersecurity Resilience 2021”, έδειξε ότι το 55% των μεγάλων οργανισμών παγκοσμίως

Accenture: Στροφή των καταναλωτών στην «εικονική διαβίωση»

Η αυξανόμενη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα, θα ωθήσει τις εταιρείες από τους κλάδους του λιανικού εμπορίου, των καταναλωτικών αγαθών και του τουρισμού, που έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές, να αυξήσουν τις επενδύσεις τους με στόχο να συνδυάσουν τον φυσικό και τον εικονικό κόσμο.

4 στις 5 τράπεζες που σχεδιάζουν ή μεταφέρουν ήδη τα mainframes τους στο cloud κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς

Η μετάβαση των mainframes στο cloud αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά η αντιμετώπιση των θεμάτων διατήρησης ταλέντου και λειτουργικής πολυπλοκότητας θα είναι καθοριστικής σημασίας.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.

Ασφαλιστικές εξελίξεις, ένας καυτός χειμώνας γεμάτος δράση

Περιμένουμε να δούμε το πως θα ομαδοποιηθούν οι κίνδυνοι

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εντυπωσιακά ενδιαφέρουσας εποχής, η οποία θα χαρακτηριστεί από την επανάσταση που θα φέρουν οι νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Πώς ασφαλίζονται οι κατοικίες για φυσικές καταστροφές, τι αλλάζει

Δύο σημαντικά κίνητρα δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.