back to top
23.6 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

«Ένεση» χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία

Στην κάλυψη επειγουσών αναγκών σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας θα κατευθυνθεί το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που ενέκρινε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αριστοτέλους, ο ΕΟΦ θα εκδώσει εντάλματα πληρωμής τα οποία θα ανέρχονται συνολικά σε 900.000 ευρώ και θα αφορούν ειδικά φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ και αφορούν χρόνιες και σπάνιες παθήσεις προκειμένου να κατανεμηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Π.Γ.Ν «Αττικό».
Επίσης, για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, το υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επιπλέον 300.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό.
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημόσιου συστήματος.

Θεωρεί, ωστόσο, ότι με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων και ότι σε συνδυασμό με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) που προωθούνται αλλά και με τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, η εικόνα του ΕΣΥ το 2016 θα είναι αισθητά βελτιωμένη», καταλήγει η ανακοίνωση.

- Advertisement -

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ποιοι πυλώνες που θα χρηματοδοτήσουν το δημογραφικό;

Τέσσερις παράμετροι θα πρέπει να καθορίσουν την διάρθρωση του νέου συστήματος.

Aσφάλιση πιστώσεων, χρηματοδότηση, τεχνολογία: H συνταγή επιτυχίας των εξαγωγέων

Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την αστάθεια που προκαλούν στις διεθνείς αγορές οι επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να πετύχουν το 2023 μείωση του εμπορικού ελλείματος κατά €7.744,9 εκατ. Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας

Νέες προτάσεις των φαρμακοβιομηχανιών για τις ελλείψεις

Διαφάνεια σε όλη την αλυσίδα της τροφοδοσίας ζητά  ο ΣΦΕΕ με επιστολή του  στον υπουργό Yγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων. Πέρα των συστηματικών

GEFA21: Προγράμματα Χρηματοδότησης και Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων

Ένα ενδιαφέρον πάνελ με ομιλητές του κ.κ. Διομήδη Θεοχαρόπουλο, Συνιδρυτής Beyond Exports, Παναγιώτη Χασάπη, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης