back to top
27.9 C
Athens
Σάββατο 12 Ιουλίου 2025

Interamerican: Τι ειπώθηκε στο Συνέδριο

του Νίκου Σακελλαρίου

Με μία καλόγουστη και λιτή τελετή η Interamerican βράβευσε τα στελέχη της και τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν το 2016 για την αποτελεσματικότητα στις πωλήσεις αλλά και για την συνέπεια απέναντι στους πελάτες-καταναλωτές τους. Η εκδήλωση «Σύμβουλος: Η δική σου εποχή!» δείχνει την εμπιστοσύνη με την οποία η Interamerican εξακολουθεί να περιβάλλει τους δικούς της ανθρώπους και τους συνεργάτες της.

- Advertisement -

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Κατά το α’ μέρος στο οποίο συντονιστής ήταν ο Παύλος Τσίμας , επίσημος καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης ενώ τιμήθηκε ως παράδειγμα αθλητικής επιμονής και διάκρισης ο Ολυμπιονίκης του Ρίο, κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης.

Tο πρόγραμμα είχε μία ειδική ενότητα #symvoulos στην οποία θα μπορούσαν οι θεατές να θέσουν μέσω των κινητών τους ή των tablets τα ερωτήματά τους ή να εκφράσουν τις απόψεις τους για τους ομιλητές και τις ομιλίες.

- Advertisement -

Α’ μέρος Συνεδρίου

Ο συντονιστής Παύλος Τσίμας φάνηκε προετοιμασμένος για την εκδήλωση καθώς στην έναρξη της ομιλίας του επεσήμανε την ανάγκη ανάταξης στον τομέα ασφάλισης και αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας.

Ο επίσημος καλεσμένος πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης, τόνισε την συνεισφορά της Interamerican στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς έχοντας μία από τις καλύτερες ομάδες πωλήσεων. «Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές» δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην πρώτη εμπειρία που είχε με την Interamerican.

O κ. Μαζαράκης μιλώντας γενικότερα για την ασφαλιστική αγορά τόνισε ότι υπάρχουν νέες προκλήσεις , αυξανόμενος ρυθμός αλλαγών και απαιτήσεων τόσο στην κοινωνία όσο και στις απαιτήσεις των καταναλωτών που είναι απαραίτητος ο εξυγχρονισμός των επιχειρήσεων.

«Αναλφάβητος στη νέα εποχή , θα είναι αυτός που δεν εξελίσσεται» δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει «να αγκαλιάσει τις εξελίξεις και την τεχνολογία» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα Solvency II επεσήμανε ότι η εικόνα που βγαίνει για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι θετική αλλά η ευφορία και η αισιοδοξία πρέπει να δώσουν την θέση τους στην εγρήγορση και την ετοιμότητα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Έθιξε το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων και το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και βέβαια επικεντρώθηκε σε θέματα σύνταξης, υγείας και φυσικών καταστροφών.

Γιάννης Καντώρος (CEO Interamerican)

O CEO της Interamerican, Γιάννης Καντώρος ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία είναι η οικονομική αβεβαιότητα και εμπιστοσύνη. Πρέπει να αποκατασταθούν αυτές για να δημιουργήσουν πλούτο, καινοτομία και να ευημερήσουν.

Οι εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο και η είσοδος ξένων επενδυτών αποτελούν ψήφους εμπιστοσύνης και για την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. «Με συντάξεις 300-400 ευρώ , οι ανάγκες για συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι τεράστιες» δήλωσε ο κ. Καντώρος.

«Οι φυσικές καταστροφές, οι αστικές ευθύνες, οι γεωργικές ασφαλίσεις είναι τομείς που ενδιαφέρουν άμεσα τις ασφαλιστικές οι οποίες καλούνται να καλύψουν τα κενά που αφήνει το κράτος. Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε μέσα σε μία αγορά με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Στη νέα εποχή , οι ανταγωνιστές είναι και συναγωνιστές μας και πρέπει να μεγαλώσουν την αγορά.»

Αναφερόμενος στον μητρικό όμιλο (Ahmea) τόνισε ότι η Ahmea βλέπει τα πράγματα στην Ελλάδα με αισιοδοξία και περιμένει πολλά μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Interamerican ηγείται της προσπάθειας ανάπτυξης στο τρίπτυχο Πελάτες-Συνεργάτες-Εμπιστοσύνη.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στην επένδυση και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις τεχνολογικές εφαρμογές και το Anytime αλλά και στην επέκταση του Medifirst, της επέκτασης της Anytime στην Κύπρο, στην δημιουργία του Analytical Center και άλλων πρόσφατων επενδύσεων. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αξία για τον μέτοχο , τους πελάτες και βέβαια στους συνεργάτες μας» κατέληξε ο κ. Καντώρος.

Φαίη Βήλου (Ernst&Young) Business Development Manager

H κ. Φαίη Βήλου , Business Development Manager αναφέρθηκε στον «ασφαλιστικό σύμβουλο του μέλλοντος» , εστιάζοντας στον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος στα επόμενα 3-5 χρόνια.

Πλέον είναι σαφής η ανάγκη παροχής καινοτόμων προιόντων και στενότερης επαφής της ασφαλιστικής επιχείρησης- προιόντος- πελάτη. «Ο ασφαλιστικός σύμβουλος του μέλλοντος θα δώσει περισσότερο έμφαση για πωλήσεις –συμβουλές και λιγότερο στις διαδικασίες. Η ψηφιοποίηση θα είναι το βασικό εργαλείο πωλήσεων. Θα πρέπει να γίνεται ουσιαστική διαχείριση των αναγκών του πελάτη» ανέφερε η κα Βήλου.

Δημήτρης Μαύρος , Δ.Σ της εταιρείας Ερευνών MRB

O κ. Δημήτρης Μαύρος της MRB με την ομιλία του επεσήμανε στις ανάγκες και στο προφίλ του « πελάτη του σήμερα». Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, οι γυναίκες ηλικίας 35-45 ετών είναι αυτές που παίρνουν αποφάσεις και καθορίζουν τις τάσεις. Για τις εταιρείες πλέον η τάση είναι να προχωρήσουν από το πελατοκεντρικό σύστημα προς το ανθρωποκεντρικό. Δηλαδή από την αντιμετώπιση των υλικών αναγκών του πελάτη προς την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών του ως ολότητα.

Κατά το τέλος του α’ μέρους, ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής ανοικτής θάλασσας Σπύρος Γιαννιώτης έκανε μία μεγάλη αναφορά στην αθλητική του καριέρα από τα πρώιμα χρόνια της Κέρκυρας μέχρι και το Ασημένιο Μετάλλιο στο Ρίο , δίνοντας έμφαση στην τεράστια προσπάθεια , κόπους , θυσίες που πραγματοποίησε μέχρι να φτάσει στο βάθρο του Ρίο , τονίζοντας πως διαχειρίζονταν ψυχολογικά και πνευματικά τις αποτυχίες για να φτάσει στην επόμενη επιτυχία του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συνάντηση με ιστορικά χαρακτηριστικά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Για πρώτη φορά σε κοινό τραπέζι ΕΑΕΕ και Σωματεία Διαμεσολάβησης – Πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με ουσιαστικό διάλογο για την ιδιωτική ασφάλιση

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

Interamerican: Επενδύει πάνω από 5,7 εκατ. στη στήριξη των ανθρώπων της

Μέσα από στρατηγικές πρωτοβουλίες η Interamerican επενδύει μακροπρόθεσμα στη δημιουργία μιας κουλτούρας που ενδυναμώνει τους ανθρώπους της

18th Insurance Conference: Ο κλάδος της υγείας είναι αναπτυσσόμενος διεθνώς

Υπάρχει δίψα των ασφαλιστικών εταιρειών για τεχνολογικές λύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ΣΕΜΑ δίνει το σήμα: Στις 2 Οκτωβρίου 2025 η ετήσια συνάντηση στο Ble Pavillon

O Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) διοργανώνει tην Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025 τη μεγάλη ετήσια εκδήλωσή του, στον ατμοσφαιρικό χώρο

Κλ. Δημαρχιάδης, Πάνορμος: ΓΣ τον Ιούλιο, μετά την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του cluster

Τον απολογισμό μιας εμβληματικής χρονιάς κάνει ο Κλ. Δημαρχιάδης με αφορμή την επικείμενη ΓΣ του cluster τον Ιούλιο

Πάνω από 400 στελέχη στο καλοκαιρινό ραντεβού του ΣΕΣΑΕ

Ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε στις 25 Ιουνίου την καλοκαιρινή του εκδήλωση στο Manor House του GOLF PRIVE της Γλυφάδας

Η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΕΣΑΕ

Πιστός στο ραντεβού του ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε, ακόμη μια χρονιά, την καλοκαιρινή του εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ