back to top
37.5 C
Athens
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Aon Benfield: 10 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημίες από φυσικές καταστροφές το α’ τρίμηνο του έτους

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 9,6 δισ. δολ. ανέρχεται αυτή τη στιγμή το ύψος των ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές το α’ τρίμηνο του έτους σύμφωνα με εκτιμήσεις της Aon Benfield και ο λογαριασμός θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες καθώς αξιολογούνται ακόμα αιτήσεις αποζημίωσης για γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017.

- Advertisement -

Στην έκθεση Reinsurance Market Outlook που δημοσίευσε τον Μάρτιο, η Aon Benfield είχε υπολογίσει τις ασφαλισμένες ζημίες του α’ τριμήνου 2017 στα 7,6 δισ. δολ.. Ωστόσο, ο διευθυντής και μετεωρολόγος της Aon, Steve Bowen, δήλωσε ότι η αναθεωρημένη εκτίμηση των 9,6 δισ. δολ. ίσως να μην είναι η τελική.

“Είναι ευρέως αναμενόμενο ότι το σύνολο θα αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες και μήνες”, είπε στην ιστοσελίδα Artemis. H Aon Benfield ανακοίνωσε πρόσφατα οτι μόνο στις ΗΠΑ, οι ζημίες από φυσικές καταστροφές το α’ τρίμηνο ανήλθαν στο ύψος-ρεκόρ των 5,7 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο.

- Advertisement -

Για την περίοδο 2000-2016, οι ασφαλισμένες ζημίες α’ τριμήνου ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 10 δισ. δολ. σε ετήσια βάση, οπότε ο αριθμός των 9,6 δισ. δολ. είναι ευθυγραμμισμένος με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η εξεταζόμενη περίοδος καλύπτει ασφαλισμένες ζημίες από φυσικές καταστροφές που δεν συνδέονταν με καιρικά φαινόμενα, όπως αυτές που προέκυψαν από τους σεισμούς στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας και τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στην περιοχή Tohoku στην Ιαπωνία.

Χωρίς να υπολογιστούν οι ζημίες αυτές και εξετάζοντας τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο ασφαλισμένων ζημιών μόνο από καιρικά φαινόμενα, οι ζημίες 9,6 δισ. δολ, του α’ τριμήνου 2017 είναι 52% πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (6,3 δισ. δολ.) Από πλευράς γεωγραφικής κατανομής των ζημιών, η Aon Benfield υπολογίζει ότι το 70% (ή 6,6 δισ. δολ.) προέχεται από τις ΗΠΑ, το 2% (240 εκατ. δολ.) απο την υπόλοιπη Αμερική, 14% (ή 1,3 δισ. δολ.) από την περιοχή Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και το υπόλοιπο 1,4 δισ. δολ. (15%) από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στα €865,4 εκατ. η ασφαλισμένη αξία των ακινήτων από τα ακραία φαινόμενα του Μαρτίου-Απριλίου

Ενημέρωση για εκτίμηση αποζημιώσεων από τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις. Ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) στην Ελλάδα από

Σε €7,2 εκατ. οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενσωματώνει τις καλύψεις Φυσικών Καταστροφών στα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, με αίσθημα ευθύνης, προσαρμόστηκε πλήρως στις νέες απαιτήσεις της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα οφέλη της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για τις ασφαλιστικές

Ομιλία - Παρουσίαση με τίτλο: «Ο Νομικός Σύμβουλος ως καταλυτικός παράγοντας εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών» έκανε ο κ. Βασίλειος Θ. Μπέκας

Νέα καμπάνια από την ΕΑΕΕ για την ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια με τίτλο: «Τι θα κάνεις αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο;»

Κωνσταντίνος Ρούσσης, EΣΑΠΕ: Να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη

Μιλάμε για μια μετάβαση. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει να τα επιλύσουμε. Ο διάλογος είναι ο μόνος που μπορεί να προσδώσει την λύση.

Γεώργιος Καραβίας: Πρέπει να ενισχύουμε τις δεξιότητες των διαμεσολαβητών

Η ασφαλιστική αγορά σε μετάβαση αποτελεί μία πραγματικότητα. Διανύουμε εδώ και καιρό μια περίοδο μετάβασης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Tα σημαντικά ορόσημα και η μεγαλύτερη δέσμευση της EXTRA ASSISTANCE

Ομιλία-παρουσίαση στο πλαίσιο του 18ου Insurance Conference πραγματοποίησε ο κ. Νικόλαος Μπουσουλόπουλος, Αντιπρόεδρος, EXTRA ASSISTANCE.

Τα οφέλη της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για τις ασφαλιστικές

Ομιλία - Παρουσίαση με τίτλο: «Ο Νομικός Σύμβουλος ως καταλυτικός παράγοντας εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών» έκανε ο κ. Βασίλειος Θ. Μπέκας

Αλλαγή σκηνικού στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο

Έχουμε αλλαγή σκηνικού στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο. Γίνονται ριζικές αλλαγές με συγχωνεύσεις και σε επίπεδο εταιρειών και σε επίπεδο διαμεσολάβησης. 

Οικοδόμηση ανθεκτικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Καθώς η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομική αστάθεια, κανονιστικές αλλαγές και προκλήσεις που σχετίζονται