back to top
14.4 C
Athens
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025

(upd) H VIG επεκτείνεται: Μπορεί και στην Ελλάδα;

Διάφορες συζητήσεις που γίνονται επικεντρώνονται στην Vienna Insurance Group, VIG. Βλέπουν ότι η Vienna Insurance Group έρχεται στην Ελλάδα. Επίσης ακούγεται εδώ και καιρό ότι έχει ήδη συνάψει συνεργασία με μεσιτική για ειδικές ασφαλίσεις. 

Το IW έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό από το περασμένο Σεπτέμβριο πριν πραγματοποιηθεί η 21η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών στην Υδρα, αλλά και σε παλαιότερα δημοσιεύματα.

- Advertisement -

της Ελενας Ερμείδου

Η AXA XL θα βάλει “χέρι” να βγάλουν οι κυβερνήσεις από “πάνω” τους, τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών και να τους μεταφέρουν στην ιδιωτική ασφάλισης, προβλέποντας σε επιχειρηματικά ανοίγματα, αλλά οι συνεργασία και των δύο είναι απαραίτητη, ακούσαμε στο RVS – 2019

- Advertisement -

Η VIG Re επεκτείνεται σε νέες αγορές πέραν των γεωγραφικών της δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης, στοχεύοντας σε περαιτέρω ανάπτυξη. Για να δούμε, μήπως εμφανιστεί και στην Ελλάδα. Η VIG Re διαφέρει από την ΑΧΑ, την Allianz ή την Generali.

Ο ρόλος της εποπτείας είναι κομβικός αλλά η πολλή λεπτομέρεια έχει οδηγήσει σε ασφυξία σημειώνει η Mapfre. Οι επόπτες θα πρέπει να είναι πιο δεκτικοί πιο ανοικτοί στο περιβάλλον.

Η Munich Re πάει να ενδυναμώσει το ψηφιακό της αποτύπωμα με ενίσχυση των τοπικών συνεργασιών.

Η ασφαλιστική διείσδυση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε Τουρκία, πρώην Σοβιετική Ενωση και πρώην Γιουκοσλαβία μας ενημερώνει η PhoeniCRetro. Οι χώρες έχουν υψηλή έκθεση σε φυσικές καταστροφές, κυρίως είναι ευάλωτες σε σεισμούς. Εδώ στην Ελλάδα άλλα θέλουν να μας λένε για την Τουρκία, την έχουν υπόδειγμα.

Η B3i πάει φτιάξει ένα δικό της σύστημα αφήνοντας τους μεσίτες να περάσουν τις δικές στους πλατφόρμες πάνω σε αυτήν.

Η Partner Re αποφάσισε να το παίξει καθαρή αντασφαλίστρια και να επωφεληθεί από το πλεονέκτημα αυτό.

Τα χαμηλά επιτόκια και οι χαμηλές αποδόσεις δημιουργούν θέματα και προκλήσεις στους ασφαλιστές, η ΑΧΑ χάρη στην XL έχει καταφέρει να αυξήσει το τεχνικό ρίσκο που αναλαμβάνει.

H Ευρώπη πέρασε μία οικονομική κρίση, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις χρησιμοποίησε σωστά, δεν έχει κάνει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σημειώνει η Swiss Re. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ακόμα και να τα λύσει τώρα, ο αντίκτυπος θα υπάρχει.

Αν και οι επενδυτές έχουν κόψει ταχύτητες, πολλά funds καιροφυλακτούν, τονίζει η ΑΟΝ.

Η New Re είναι διορατική και βλέπει να έρχονται πολλά M&A, αντασφαλιστική η οποία προσχώρησε στην Munich RE το 1980 ψάχνει για να επωφεληθεί και να βελτιώσεις τις επιδόσεις των συμβάσεων της και του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων.

Αυτοί που αγοράζουν για Ευρώπη και Ιαπωνία δεν θέλουν να πληρώσουν τα σπασμένα για την Φλόριντα και το αντίστροφο λέει η Andersen Alternative Capital.

Τα Lloyds του Λονδίνου ετοιμάζονται να περιορίσουν τα χαρτοφυλάκια που γράφουν ζημιές μέσα σε αυτό το χρόνο. Επιχειρήσεις αξίας 4 δισεκ. έχασαν πέρυσι τα Llody’s.

O περιορισμός του κόστους διανομής είναι το ζητούμενο για τους πελάτες της Verisk. Oι πελάτες της Sequel χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα στοχεύουν να εξοικονομήσουν περί το 10%.

Οι μικροί αντασφαλιστές θα επιβιώσουν, θα μπουν σε περισσότερο εξειδικευμένες και στοχευμένες αγορές αναφέρει έρευνα που παρουσιάστηκε στο Μόντε – Κάρλο στην οποία συμμετείχαν αντασφαλιστές , επενδυτές ILS κεφαλαίων και Ομολόγων Καταστροφών.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν την ζήτηση λέει η GlobalExcel. Οι αντασφαλιστές ήδη έχουν πάρει πολλά οφέλη από την τεχνολογία.

Η αξιολόγηση του αντασφαλιστικού κλάδου γίνεται όλο και καλύτερη, οι κύκλοι στο underwriting φλατ, ωστόσο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Mapfre: Πτώση των παγκοσμίων χρηματοδοτήσεων σε Insurtechs 7%

Το τρίτο τρίμηνο του 2024 οι χρηματοδοτήσεις των Insurtechs έκλεισαν με μία πτώση 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2023 στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mapfre: Υποχωρεί η χρηματοδότηση των Insurtechs

Η περιοχή του Ειρηνικού παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, ιδίως η Κεντρική Αμερική (69%), ο Εκουαδόρ (35%), η Κολομβία (24%) και το Περού (23%).

AI: Πλαίσιο ενεργειών Ασφαλιστικών και Αρχών, προβλέψεις

Πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να εξετάσουν οι ασφαλιστές εν όψει των πιθανών εξελίξεων στη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Νέο Συνδικάτο από τα Lloyd’s – Πότε και πώς θα λειτουργήσει

Στο Συνδικάτο 2479 θα μετέχει η AIG, η οποία θα συνεργάζεται με την Amwins και funds υπό τη διαχείριση της Blackstone

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με ρεκόρ συμμετοχών η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Στο εορταστικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, διαμεσολαβητές, συνεργάτες και εκπρόσωποι του κλαδικού Τύπου

Ξεκινά η απευθείας διαβίβαση συμβολαίων αστικής ευθύνης και βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Το ΕΕΑ χαιρετίζει την έναρξη της νέας διαδικασίας, η οποία ήταν αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας και πολλών συντελεστών

Ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων ΠΑΡΟΝ: Επαγγελματισμός με όραμα αλλά και ανθρώπινο πρόσωπο

Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, ανώτατων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, συνεργατών και φίλων του ασφαλιστικού γραφείου

Αυξημένη κατά 5,1% η ασφαλιστική παραγωγή το 10μηνο

Στις ασφαλίσεις ζωής η παραγωγή ανήλθε περίπου στα 2,3 δισ. ευρώ (+1,6%) και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών στα 2,6 δισ. ευρώ (+8,4%)

ERGO Wellness Month 2025: Ένας μήνας αφιερωμένος στην ευεξία των εργαζομένων

Η εταιρεία επενδύει στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων της θέλοντας να είναι εργοδότης πρώτης επιλογής και να εξελίσσεται μαζί τους