Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών στην αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών βρίσκεται στα πρόθυρα να εκδοθεί. Σύντομα θα την υποδεχτούν οι αγορές. Θα αυξήσει των όγκους των συναλλαγών και την διαφοροποίηση του ρίσκου μας είπε χτες η Deutsche Bank από το Monte – Carlo RVS 2019. Τρέχουν τα ILS με όριο στις αγορές, υπάρχει όμως χώρος ανεκμετάλλευτος. Μία ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιούνται σύνθετες συναλλαγές με σύνθετα προϊόντα, επιτρέποντας τους επενδυτές την αντιστάθμιση του ρίσκου

Πιο συνειδητοποιημένοι πλέον οι επενδυτές των ILS, ψάχνουν νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων μεγαλύτερης διάρκειας. Η Lohman αναζητά ILS με μόνιμες κεφαλαιακές δομές.

H Pool Re, αντασφαλιστές για τρομοκρατικούς κινδύνους δεν μπορεί να πάρει το capacity που θέλει. Το περασμένο έτος αγόρασε capacity 2,3 δισεκ. στερλίνες  κατά τις ανανεώσεις, το περασμένο Μάρτιο κατά, capacity αυξημένη κατά 500 εκατ.

Αυξάνονται οι cyber κίνδυνοι αλλά διαφέρουν ανά γεωγραφική περιοχή τόνισε η ΑΟΝ Reinsurance Solutions. Τα χαρακτηριστικά των καλύψεων θα πρέπει να βασίζονται στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών.  H παραγωγή ασφαλίστρων για cyber κινδύνους αυξάνεται για την ώρα σε ΗΠΑ και Λονδίνο.  Ερχεται η σειρά της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.  Οι εποπτικοί κανονισμοί είναι οι ρυθμιστές της ανάπτυξης.

Παρα το ότι η Dorian δεν θα κοστίσει ακριβά, έρχεται να μας υπενθυμίσει για άλλη μία φορά την σοβαρότητα των φυσικών καταστροφών λέει η Hannover RE και πόσο πολύ γρήγορα μπορεί να συμβούν. Η αντασφαλιστική αναμένει βελτιώσεις στα αντασφάλιστρα για το 2020.

Η DARAG σχεδιάζει να αναπτύξει νέο εργαλείο διαχείρισης κεφαλαίων των ασφαλιστικών.

Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος με τα αντασφάλιστρα ακούστηκε για άλλη μία φορά στο Μόντε – Κάρλο από τον διευθυντή του Underwriting Bermuda, Hiscox Re + ILS.  Τα κεφάλαια χρειάζεται να γίνουν πιο ευέλικτα.

Οσο τα πράγματα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, τόσο περισσότερο θα είναι χρήσιμες οι συνεργασίες για τους αντασφαλιστές, διαβεβαίωσε η Swiss Re. Χάρη της τεχνολογίας οι συνεργασίες με τους αντασφαλιστές γίνονται όλο και πιο στενές.

Η Euler Hermes ψάχνει για σταθερότητα και γίνεται πιο επιλογή στην επιλογή χαρτοφυλακίων. Αντασφαλίζονται  αναλογικά οπότε έχουν οφέλη οι αντασφαλιστές. Δεν δουλεύουν με βραχυπρόθεσμα κεφάλαια. Βρίσκονται στο Monte Carlo για να μιλήσουν με τους αντασφαλιστές και να προσδιορίσουν τις συμφωνίες τους. Δεν περιμένουν μεγάλες αλλαγές στην τιμολόγηση τους.

Η αγορά Ζωής  στην αντασφαλιστική αγορά έχει απογειωθεί στις Βερμούδες τα τελευταία δύο τρία χρόνια τονίζει η PwC. Υπάρχουν πολλά κεφάλαια ανεκμετάλλευτα.

Στόχο να έχει αποδόσεις άνω των 800bps θέτει η SCOR για τα επόμενα 5 χρόνια με δείκτη Φερεγγυότητας μεταξύ 185 και 200%. Η εταιρεία θέλει να γίνει tech re, μια αντασφαλιστική του μέλλοντος καθώς η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα.

Απαιτείται να επιταχυνθεί ο ρυθμός που αναπτύσσονται οι ασφαλιστικές στην τεχνολογία υπογραμμίζει η Cybercube. Οι startups δίνουν την δική τους προσέγγιση. Η εταιρεία προσφέρει λογισμικό για cyber κινδύνους. Δουλεύει με τις ΑΟΝ, Guy Carpenter, Chubb, Munich Re.

Ερχονται κανόνες και νέες ρυθμίσεις δια χειρός EIOPA και θα αφορούν την διαχείριση του ρίσκου της κλιματικής αλλαγής. Θα υποχρεώσουν τους αντασφαλιστές να ενσωματώσουν την περιβαλλοντική, κοινωνική διακυβέρνηση και τα μέτρα για το περιβάλλον σε ένα πλαίσιο κινδύνων και επενδύσεων.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*