Ασφαλιστικές εξελίξεις, ένας καυτός χειμώνας γεμάτος δράση

Ελενα Ερμείδου

Καυτός γεμάτος ασφαλιστικές εξελίξεις προμηνύεται να είναι ο χειμώνας. Ποτέ άλλοτε η ασφαλιστική αγορά δεν είδε τόσες μεταρρυθμίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κορωνίδα όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων, οι εξαγγελίες για την υποχρεωτική ασφάλιση των φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις και του οδηγούς των αυτοκινήτων.

Τι περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες ; την εξειδίκευση των μέτρων, το πώς θα ομαδοποιηθούν οι κίνδυνοι για να ασφαλιστούν, τις απαλλαγές φόρων που θα δώσει η κυβέρνηση, πέραν του 20% του ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες αξίας μέχρι 500.000 που θα ασφαλιστούν το 2025.

Περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες κινήσεις των ασφαλιστικών σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση των καλύψεων σε ένα βασικό συμβόλαιο και επίσης το πώς θα γίνει η ενσωμάτωση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές στις βασικές υποχρεωτικές καλύψεις αυτοκινήτου.

Περιμένουμε επίσης να δούμε το πόσο αποτελεσματικά θα λειτουργήσει ο πολύ-υποσχόμενος μηχανισμός εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων, αλλά και το αν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση επαγγελματικών ευθυνών επαγγελμάτων όπως είναι για παράδειγμα του λογιστή, ή του φαρμακοποιού, ή των ινστιτούτων αισθητικής,κ.α.

Και τι άλλο περιμένουμε να δούμε ; το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση περί εξαγορών και συγχωνεύσεων. Ο νέος αυτός νόμος διατείνεται ότι θα είναι ευνοϊκός για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να τους δώσει κίνητρα να συγχωνευτούν είτε να εξαγοραστούν, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να λειτουργήσουν στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ενδεχομένως ο νέος νόμος να ενδιαφέρει και τις ασφαλιστικές.

Όπερ έδει δείξαι