Allianz Κύπρου πρώτη Κύρια Χορηγός FIBA EuroBasket 2025!

Η Allianz Κύπρου, υποκατάστημα της Allianz, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο, αποτελεί και επίσημα τον πρώτο χορηγό του FIBA EuroBasket 2025 που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη χώρα μας! Συγκεκριμένα, η Allianz Κύπρου – ως Main Event Sponsor – λαμβάνει θέση στην κορυφαία από τις δύο βαθμίδες χορηγών του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θα συνδιοργανώσει η Κύπρος μαζί με άλλες τρεις χώρες, τον Αύγουστο του 2025.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του FIBA ​​EuroBasket 2025 στην Κύπρο έχει καθορίσει μόλις οκτώ διαθέσιμες θέσεις χορηγών, στις δύο βαθμίδες του προγράμματος. Τέσσερις εταιρίες θα υποστηρίξουν την Εθνική προσπάθεια της διοργάνωσης, ως Main Event Sponsors και άλλες τέσσερις, ως Event Sponsors. Η Allianz Κύπρου, μέρος της Allianz, περήφανου συνεργάτη του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Κινήματος αλλά και της Μπάγερν Μονάχου, γίνεται η πρώτη εταιρία που παίρνει θέση στο ρόστερ εταιρικών συνεργατών, ως Main Event Sponsors.

 

Το FIBA ​​EuroBasket 2025 είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η χώρα μας, αφού μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA​, αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τουρνουά εθνικών ομάδων στον κόσμο. Η FIBA Europe παραχώρησε την ευθύνη της διοργάνωσης, σε τέσσερις χώρες, οι οποίες θα συνδιοργανώσουν από έναν όμιλο του τουρνουά. Μαζί με την Κύπρο, οι άλλες τρεις χώρες είναι η Φινλανδία, Πολωνία και Λετονία, με την τελευταία να αναλαμβάνει και τη διοργάνωση των νοκ-άουτ αγώνων, μετά τη φάση των ομίλων. Το FIBA EuroBasket 2025 θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στη Ρίγα στις 14 Σεπτεμβρίου 2025. Στην Κύπρο, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

 

O κ. Μαρκ Κληρίδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής FIBA ​​EuroBasket 2025 στην Κύπρο, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη συνεργασία με την Allianz Κύπρου: «Το FIBA ​​EuroBasket 2025 είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση, όχι μόνο αθλητική, αλλά και γενικότερα, που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμάς τους Κύπριους. Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε στην ομάδα συνεργατών μας την Allianz, έναν παγκόσμιο ασφαλιστικό κολοσσό, με ποιοτικές υπηρεσίες μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών και που αποδεικνύει έμπρακτα την συνεισφορά της στην κοινότητα. Μαζί, η Allianz και εμείς, θα φιλοξενήσουμε παγκόσμιους σούπερ σταρ του μπάσκετ και θα προωθήσουμε περαιτέρω το άθλημα στη χώρα μας. Με αυτήν την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ότι η ομάδα των χορηγών μας, θα είναι μόνο οκτώ εταιρίες, η κάθε μια κορυφαία στην κατηγορία της και αρκετές από αυτές με διεθνείς δραστηριότητες».

 

Ο κ. Ανδρέας Τταφούνας, Γενικός Διευθυντής της Allianz Κύπρου, δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μακροχρόνιοι συνεργάτες με το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα, αλλά και με ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο, τη Μπάγερν Μονάχου. Πλέον, είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε και στην Εθνική προσπάθεια της Κύπρου, που είναι η διοργάνωση του FIBA EuroBasket 2025. Αθλητικές συνεργασίες όπως αυτές, τοποθετούν την Allianz στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού οικοσυστήματος και αποτυπώνουν το πνεύμα της εταιρίας μας, όπου θέλουμε να εμπνεύσουμε εκατομμύρια άτομα, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο».

 

Η διοργάνωση

Έξι εθνικές ομάδες καλαθόσφαιρας θα αγωνιστούν στον Γ΄ όμιλο του FIBA EuroBasket 2025, με τους δεκαπέντε αγώνες του ομίλου να λαμβάνουν χώρα στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. Το πρώτο τζάμπολ στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου, με τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες των αγώνων να είναι στις 30 και 31 Αυγούστου και 2 και 4 Σεπτεμβρίου 2025.

 

Οι δύο από τις έξι εθνικές ομάδες που θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στο FIBA ​​EuroBasket 2025 από τη Λεμεσό, είναι ήδη γνωστές. Η μία είναι η Εθνική Κύπρου, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της σε Ευρωμπάσκετ, ως μία εκ των χωρών που φιλοξενεί την διοργάνωση. Η άλλη, είναι η «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1987 και του 2005, Ελλάδα, η οποία ως «συνεργαζόμενη ομοσπονδία» βάση του δικαιώματος πρόσκλησης που δίνεται στην διοργανώτρια χώρα, θα κληρωθεί αυτόματα στον Γ΄ όμιλο. Αυτό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Ελλάδα θα προκριθεί στην τελική φάση, κάτι που ίσως επιτευχθεί ακόμη και από το επερχόμενο παράθυρο των προκριματικών, τον Νοέμβριο, χάρις στις δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες που πέτυχε η Ελλάδα στο προηγούμενο παράθυρο, τον Φεβρουάριο.

 

Η παρουσία των αστέρων της Εθνικής Ελλάδας του προπονητή Βασίλη Σπανούλη, που μόλις πρόσφατα θριάμβευσε στο Ολυμπιακό τουρνουά στην Αθήνα και θα την δούμε σύντομα στους Ολυμπιακούς αγώνες, διασφαλίζουν την εμπορική επιτυχία της διοργάνωσης. Στη Λεμεσό αναμένονται να αγωνιστούν με τη «γαλανόλευκη», μεταξύ άλλων, ο δύο φορές MVP του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο NBAer Θανάσης Αντετοκούνμπο και οι αστέρες της Euroleague Κώστας Σλούκας, Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου και άλλοι.

 

Οι υπόλοιπες τέσσερις Εθνικές που θα αγωνιστούν στην Κύπρο, θα γίνουν γνωστές τον Μάρτιο του 2025, μετά την κλήρωση των τεσσάρων ομίλων. Για να γίνει, όμως, κατανοητή η δυναμική των ομάδων που αναμένονται να ταξιδέψουν στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2025, αν η κλήρωση διεξαγόταν σήμερα, στον όμιλο της Λεμεσού θα κληρώνονταν πιθανών δύο ομάδες υψηλότερα από την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA. Μία εκ των Ισπανία, Γερμανία, Σερβία και Λετονία και μία εκ των Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβενία και Ιταλία!