Έκτακτη εισφορά στα Διυλιστήρια, 300 εκατ. € για την ενίσχυση συνταξιούχων

Έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους με έσοδα από την έκτακτη εισφορά 33% στα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.«Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για τη χορήγηση βοηθήματος σε συνταξιούχους στο τέλος του έτους, οι οποίοι λόγω προσωπικής διαφοράς δεν έλαβαν αύξηση μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Real fm.

  • “Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς”.

Το βοήθημα θα προέλθει από την έκτακτη εισφορά 33% στα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023.

Επίσης, ανακοινώνει τη μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ταξί και στην παράδοση καφέ ως αγαθού (take away & delivery).

Α. Επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης

Σε συνέχεια της επιβολής έκτακτης προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στις εταιρίες διύλισης για το έτος 2022, θεσπίζεται έκτακτη Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης (Π.Σ.Α.) στις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023.

Διαβάστε περισσότερα στο banks.com.gr